Областна администрация Перник

Намирате се в: Начало
Областният управител свика спешна среща във връзка със зачестилите нападения над медицински екипи
Написано от Пресцентър   
Сряда, 11 Май 2016 19:09

IMG 0550Областният управител свика спешна среща във връзка със зачестилите нападения над медицински екипи на територията на област Перник.

Повод за свикването й са зачестилите нападения над медицински екипи на територията на област Перник.

В нея взеха участие - директора на ЦСМП Перник,представители на филиалите на Спешна помощ от областта, ОД на МВР Перник и кметовете на всички общини.

„Цел на днешната ни среща е поемането на ясен ангажимент и вземането на ефективни превантивни мерки за гарантиране сигурността на екипите на Спешна помощ в района. С общите ни усилия, както на институциите, така и на гражданите, трябва да осигурявам спокойствие при изпълнението на служебните задължения на медицинските служители“, заяви д-р Александров.

По време на дискусията бе взето решение да бъде установена бърза директна връзка между екипите на спешна помощ и МВР. Това ще стане възможно след възстановяването на радиостанциите в линейките. Присъстващите обсъдиха и възможностите за въвеждане в експлоатация и на „паник бутони“, които да бъдат използвани при опасност от лекарите.

 
359 деца, лишени от родителски грижи получиха пакети с дрехи и лакомства от областния управител
Написано от Пресцентър   
Вторник, 10 Май 2016 17:32

IMG 0509Близо 400 деца, лишени от родителски грижи получиха пакети с дрехи и лакомства от областния управител.

Благотворителната акция по инициатива на д-р Александров се проведе съвместно с пернишката фирма производител на царевични и пшенични пръчици “Зайо Байо” – „Сани- Конс Тодорови с-ие” СД – България. Дрехите предоставени на всяко дете са осигурени от Агенция митници .

Целта на акцията е да бъдат подпомогнати и зарадвани с подаръци деца сираци и такива в неравностойно положение. Всеки малчуган получи спортен комплект, фанелки, зрънчо и пособия за училище.

"За първа година организираме акция от такъв тип и смятаме занапред да се превърне в традиция.

продължава>
 
Поздравителен адрес за Деня на храбростта и празник на Българската армия от областния управител
Написано от Пресцентър   
Петък, 06 Май 2016 00:50

IMG 0134Уважаеми военнослужещи, ветерани от войните и граждани на област Перник,

Имам удоволствието да Ви поздравя по повод 6 май – Ден на храбростта и празник на Българската армия и християнския празник Гергьовден!

На този ден ние почитаме името на светеца-великомъченик, защото той е олицетворение на храброст и покровител на силните и смелите. Свеждаме глави в знак на дълбока признателност към многобройните, знайни и незнайни войни, пожертвали се в името на Отечеството.

Усложнената военна обстановка в световен мащаб през последните години изисква българските военнослужещи достойно и с национално самочувствие да участват активно и в запазването и поддържането на мира зад пределите на нашата родина. Водени от завета на предците ни, те следват примера им и отстояват честта на пагона.

Нека благодарим на тези смели и храбри мъже и жени, които всекидневно и отговорно изпълняват своя дълг към Родината!

Бъдете здрави и уверени в значимостта на житейския избор, който сте направили!

Честит празник!

 
Поздравителен адрес за Великден от областния управител д-р Александър Александров
Написано от Пресцентър   
Неделя, 01 Май 2016 09:59

ЧеститоIMG 20160112 16091722 Възкресение Христово!

Това е празник не само на възкресението на Христос, но и символ на нашата вяра в по-добрите времена, на нашата надежда в любовта към ближния и желанието ни доброто да се разпростре над света.

Когато казваме нашите пожелания за Великден ние носим доброта и надежда в себе си.

В навечерието на най-светлияхристиянски празник – Възкресение Христово, приемете моите най- искрени пожелания за  здраве, благодат и доброта за Вас и Вашите семейства!

Нека запалените свещи във Великденската нощ озарят всеки дом и осветят душите и сърцата ни.

Весели Великденски празници!

 
Областна администрация бе домакин на отбелязване на 140-годишнината от Априлското въстание
Написано от Пресцентър   
Сряда, 27 Април 2016 12:50

IMG 0376Под мотото „Априлската епопея” учениците от ПМГ „Христо Смирненски” по различен начин отдадоха своята почит към героите , загинали в априлската епопея. Те отбелязаха едно от най-необикновенните и героични събития в многовековната история на България. Юбилейната годишната за Априлското въстание е спомен за Апостола и Раковски, Ботев и Каравелов, Бенковски и Волов. Титани в нашата история, но и за хилядите незнайни герои претворили идеите им и жертвали живота си.

Тържеството се проведе в залата на Областна администрация Перник, а домакин беше областният управител д-р Александър Александров. Гост на тържеството на учениците беше и Председателят на Общинския съвет Иво Савов.

продължава>
 
Млад китарист получи специалната награда на областния управител от XI Международният конкурс за млади изпълнители на класически музикални инструменти
Написано от Пресцентър   
Понеделник, 25 Април 2016 11:37

IMG 0367Официалната церемония по награждаването на победителите в XI-тото издание на Международният конкурс за млади изпълнители на класически инструменти се състоя в Малката зала на Двореца на културата. Салонът бе препълнен от участници, родителите, преподавателите и гости.

Специалната награда на областния управител бе връчена лично от д-р Александър Александров на китариста Калоян Станоев.

„Пожелавам на всички участници да продължават да развиват своя потенциал и умения, за да достигат все по-големи успехи и отличия” каза д-р Александров.

Специална награда бе връчена и от кмета на община Перник Вяра Церовска. Артистичният директор на конкурса Петьо Фетфов отличи с парични награди преподаватели за високи постижения.

продължава>
 
Поздравителен адрес за 9 май - Ден на Европа и Ден на победата
Написано от Пресцентър   
Понеделник, 09 Май 2016 08:12

IMG 20160112 16091722

УВАЖАЕМИ ЖИТЕЛИ НА ОБЛАСТ ПЕРНИК,
Имам удоволствието да ви поздравя по случай 9 май - Ден на Европа и Ден на победата над фашизма във Втората световна война!

Този ден е голям празник за България, не само защото ние сме част от Европейския съюз, но и защото страната ни е дала своя голям принос в победата срещу хитлерофашизма.

Почит и благодарност към ветeраните от Втората световна война и загиналите за освобождението на Европа!

Този ден символизира и човешкия стремеж към мир и просперитет, и насърчава единството между европейците. Затова, желая на всички нас да бъдем по-амбициозни, по-смели, по-солидарни, по-единни и да продължим сътрудничеството между народите в Европа.

Честит празник!

 

 
Замяна на издаваните депозитарни разписки с удостоверение за притежавани финансови инструменти
Написано от Пресцентър   
Четвъртък, 05 Май 2016 12:27

thumb 183x118 pictureНа заседание на Съвета на директорите на „Централен депозитар“ АД /ЦДАД/ във връзка с преминаване изцяло на работа към нова информационна система, е взето Решение за преустановяване издаването на депозитарни разписки. Документът, който ще замести издаваните до 29.02.2016 г. разписки, ще е във формат А4 и ще се нарича „Удостоверение за притежавани финансови инструменти“/УПФИ/. Удостоверението ще се издава от Централен депозитар АД с електронен подпис, като неотменен реквизит.

За справки и допълнителна информация, относно УПФИ следва да обръщате към „Централен депозитар“ АД на адрес: гр. София 1000,ул. “Три уши“ №6 или на e-mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. .

 
Проведе се първото редовно заседание за 2016 г. на Областен съвет за развитие
Написано от Пресцентър   
Сряда, 27 Април 2016 14:51

IMG 0415В качеството си на председател д- р Александър Александров откри първото за годината заседание на Областния съвет за развитие на област Перник. То се състоя в малкия салон на ОК “Дворец на културата”. На него бяха представени годишните доклади за изпълнението на Общинските планове за развитие за 2015 г., както и Инвестиционната програма на общините за 2016 г. Те бяха докладвани от кметовете на общините в областта. На срещата присъстваха и председателите на Общинските съвети,както и на СРС Подкрепа, РКС на КНСБ, Пернишка Търговско-промишлена палата и КРИБ - Перник.

Разгледани бяха и промените в Закона за защита при бедствия и Правилника за организацията и дейността на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет.

продължава>
 
Областният управител проведе изнесени приемни дни и в общините Радомир, Земен и Ковачевци
Написано от Пресцентър   
Вторник, 26 Април 2016 11:49

IMG 20160425 101000Продължава провеждането на изнесените приемни на областния управител в общинските центрове на територията на област Перник. Д-р Александър Александров се срещна с жители на общините Радомир, Земен и Ковачевци.

Записалите се в община Радомир запознаха д-р Александров с необходимостта от извършване на ремонтни дейности и изграждане на нова пътната инфраструктура на територията на града, както и в цялата община. Областният управител изрази своята готовност, след представяне на писмени сведения, да запознае кмета на общината и при възможност да бъдат предприети необходимите действия.

продължава>
 
Стартира стипендиантската програма на Ромски Образователен Фонд за академичната 2016-2017 година
Написано от Пресцентър   
Четвъртък, 21 Април 2016 10:33

ROFРомският образователен фонд/Стипендиантски програми (РОФ/СП) организира открит конкурс на база академични постижения за студенти от ромски произход. Кандидатите трябва да се обучават в бакалавърска, магистърска или докторантска програма в акредитиран университет в някоя от следните държави: Албания, Босна и Херцеговина, България, Косово, Македония, Молдова, Румъния, Русия, Словакия, Сърбия, Турция, Украйна, Унгария, Хърватска, Черна гора и Чехия.
Основната целта на Ромски Образователен Фонд е да спомага за заличаването на разликата в образованието на ромите и неромите чрез политики и програми, които подпомагат качественото образование на ромите, включително десегрегацията на образователната система.

Стипендиантска кампания 2016-2017 на РОФ стартира от 8 април 2016 г. Заинтересованите кандидати могат да кандидатстват за следните стипендиантски програми на РОФ/СП:

продължава>
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 2 от 52