Областна администрация Перник

Намирате се в: Начало
Мерки за ограничаване и недопускане на заболяването заразен нодуларен дерматит в област Перник
Написано от Пресцентър   
Вторник, 19 Април 2016 09:56

IMG 0313На проведено заседание Областната епизоотична комисията предприе следните превантивни мерки за ограничаване и недопускане на заболяването заразен нодуларен дерматит в област Перник:

  1. Забрана за движението на едри преживни животни, с изключение на тези, предназначени за незабавно клане до месодобивно предприятие. Придвижването да се извършва след писмено уведомление и получено разрешение от ЦУ на БАБХ.
  2. Засилване на контрола по придвижването на животни извън обхвата на горепосочените

Забрана за провеждане на пазари и изложби на едри преживни животни.

продължава>
 
Заседание на епизоотична комисия
Написано от Пресцентър   
Понеделник, 18 Април 2016 15:38

IMG 0308Областният управител д-р Александър Александров свика заседание на епизоотичната комисия по искане на Българската агенция по безопасност на храните /БАБХ/ във връзка с констатирани огнища на болестта заразен нодуларен дерматит в с. Воден и с. Черногорово, намиращи се в община Димитровград, област Хасково.

На заседанието присъстваха представители на службите и звената, имащи отношение към появата, разпространението, предотвратяването и лечението на зарази и епидемии.

„Свикването на днешното заседание цели да бъдат обсъдени и въведени извънредни мерки за недопускане появата и разпространението на болестта на територията на нашата област„ отбеляза д-р Александров.

продължава>
 
Областният управител участва в откриването на Третата национална конференция за образованието
Написано от Пресцентър   
Петък, 15 Април 2016 10:30

IMG 20160414 100118За трети път град Перник е домакин на Национална конференция за образованието. Събитието се организира от основно училище „Св.Иван Рилски" – гр. Перник, Съюз на българските учители и издателство „РААБЕ" и се провежда със съдействието на Министерство на образованието. Тази година конференцията бе на тема “Образованието в света на технологиите”.

По време на откриването областният управител д-р Александър Александров отбеляза, че през последните години полезността на технологиите в процеса на обучение безспорно е доказана. С правилен подбор на вида и модела за обучение, чрез използване им, децата ни ще получат качествено и алтернативно образование.

„Светът се променя прекалено бързо. Науката е в нашият телефон, телевизор, в автобуса, в училище, в парка …тя е навсякъде около нас.

продължава>
 
Поздравителен адрес от областния управител за Световния ден на здравето и Професионалния празник на работещите в здравеопазването
Написано от Пресцентър   
Четвъртък, 07 Април 2016 08:12

IMG 20160112 16091722УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,

УВЖАЕМИ ЗДРАВНИ РАБОТНИЦИ ОТ ОБЛАСТ ПЕРНИК,

Приемете моите най-сърдечни поздравления по повод Световния ден на здравето и Професионалния празник на работещите в здравеопазването – 7 април!

Здравето на човека е висша ценност и нашата професия е различна от всички останали професии, точно защото е посветена на опазването на тази ценност.

Това е усещането, което другите не са преживели – да работиш в името на доброто здраве, което помага на хората да живеят пълноценно.

Работата, на служещите в здравеопазването, изисква постоянно усъвършенстване, голямо интелектуално усилие, готовност за решения и действия в реално време, когато секундите са решаващи.

Сугурен съм, че ще продължим нашата работа по общата ни кауза за постигане на по-добър здравен статус на жителите на областта.

Пожелавам ви здраве, много енергия и удовлетвореност от своята работа.

Честит професионален празник!

 
Бюро по труда Перник уведомява, че разполага с финансови средства по Закона за насърчаване на заетостта
Написано от Пресцентър   
Петък, 01 Април 2016 15:38
pic3392
 
Дирекция Бюро по труда Перник уведомява работодателите, че разполага с финансови средства за сключване на договори за ползване на насърчителни мерки за заетост и обучение по Закона за насърчаване на заетостта /ЗНЗ/ през месец април 2016 г., както е посочено в приложената таблица.
 

 Заявки за свободните работни места и съответните документи по процедурата могат да се подават: в работното време на ДБТ Перник, ул. Радомир № 1 ет.4 ст.4 за периода: от 04.04.2016г. вкл. до 10.04.2016г. вкл.

продължава>
 
Областна администрация организира среща на животновъдите от областта с представители на ОД на МВР
Написано от Пресцентър   
Четвъртък, 31 Март 2016 15:37

IMG 0131Областна администрация Перник и областна дирекция „Земеделие” огранизираха среща на животновъдите от област Перник с представители на ОД на МВР Перник.

На срещата присъстваха заместник областният управител Валентин Димитров, председателят на Общински съвет Перник Иво Савов, директорът на ОД на МВР Перник старши комисар Валентин Бучински, началникът на отдел Охранителна полиция комисар Васил Василев, началниците на Районни управления Полиция при ОД на МВР Перник и директорът на ОД „Земеделие” Анна Цветкова.

Пред тях животновъдите поставиха въпроса за зачестяващите кражби на животни (агнета) с наближаващите великденски празници – практика позната на Полицията и от минали години.

продължава>
 
Областната транспортна схема ще бъде актуализирана след взети решения на редовно заседание на ОКТ
Написано от Пресцентър   
Петък, 15 Април 2016 10:43

IMG 0207Проведе се редовно заседание на Областната комисия по транспорт.

На председателстваното от областния управител д-р Александър Александров заседание, присъстваха представители на общините, Изпълнителна агенция ”Железопътна администрация”, Изпълнителна агенция ”Автомобилна администрация”, Областно пътно управление,Браншови организации и др.

По предварително обявен дневен ред бяха обсъдени промени, предложени от общините Перник, Радомир и Земен. В хода на заседанието комисията гласува закриването на автобусни линии, които не се изпълняват, но фигурират в Oбластната транспортна схема, утвърдена през 2011г.

продължава>
 
Проведе се редовно заседание на Комисията по заетост
Написано от Пресцентър   
Вторник, 12 Април 2016 16:17

IMG 0189Удължава се срокът за включване в схема „Младежка заетост” по проект „Нова възможност за младежка заетост”.Това стана ясно на проведено редовно заседание на Комисията по заетост, председателствано от областния управител д-р Александър Александров.

„Младежка заетост” дава възможност на работодателите да наемат младежи в две основни направления – стажуване и обучение по време на работа. Желаещите работодатели могат да подадат своите документи до 30 юни 2016 г. или до изчерпване на финансовия ресурс. Поради големия интерес към схемата Комитета за наблюдение на програмата е взел решение бюджетът й да бъде увеличен с 5 млн. лева.

Друга точка от дневния ред за срещата бе представянето на отчет на Дирекция „Регионална служба по заетостта” София за Пернишка област, за изминалото тримесечие.

продължава>
 
Областният управител се срещна с деца от спортен клуб "Леон"
Написано от Пресцентър   
Сряда, 06 Април 2016 10:49

IMG 0172Областният управител д-р Александър Александров посрещна в кабинета си деца от спортен клуб „Леон”. Те бяха придружавани от своя треньор – Александрина Ризова и състезателя в категория мъже Симеон Борисов.

Срещата се състоя по повод тяхното достойно представяне в международния турнир по Таекуондо – Sofia Open. Състезанието се организира за трети пореден път и на него нашите талантите са извоювали 5 медала.

Д-р Александров заяви подкрепата си към всички деца, които полагат усилия да постигат високи отличия. „Благодаря, че ни донесохте толкова радост. Продължавайте да тренирате с такова желание и упоритост, за да може да достигнете още по-големи успехи!” допълни още д-р Александров.

Областният управител изрази благодарност към треньорите за видимите резултати от работата им с младежите и допринасянето за развитието на спорта в област Перник.

 
Национален туристически поход "По пътя на Ботевата чета"
Написано от Пресцентър   
Четвъртък, 31 Март 2016 15:41

1458811542 8bd2e7cdff0През 2016 г.се навършват 70 години от първия Национален туристически поход „По пътя на Ботевата чета” Козлодуй – Околчица и 140 години от героичния подвиг на Христо Ботев и неговата чета за освобождението на България.

По този повод Областна администрация Враца огранизира за поредна година поход, който ще се проведе по същия маршрут от 27 май до 2 юни.

Областният управител д-р Александър Александров подкрепя инициативата и насърчава жителите на област Перник да се включат в похода.

Право на участие в похода имат всички групи ученици, туристически дружества от страната, клубовете и секциите по туризъм с неограничен брой туристи. По маршрута, включващ обекти от Националните движения „Опознай България – 100 национални туристически обекта“ и „Опознай родния край“, могат да преминат също така индивидуални участници и самостоятелни групи, които не принадлежат към определена организация.

продължава>
 
Гражданите, ползващи административни услуги в Областна администрация Перник , ще могат да заплащат дължимите такси чрез ПОС устройство
Написано от Пресцентър   
Сряда, 30 Март 2016 16:51

pos 2От месец април гражданите, ползващи административни услуги в Областна администрация Перник , ще могат да заплащат дължимите такси на място.

Плащането ще се извършва чрез ПОС терминал.

Устройството е предназначено за безкасови плащания, извършвани с банкови дебитни или кредитни карти. Лицата, използващи устройството, не дължат допълнителни такси или комисионни.

С въвеждането на плащанията с ПОС терминал, Облатна админстрация Перник се стреми да улесни максимално потребителите на предлаганите услуги, предлагайки им съвременни методи на обслужване.

 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 3 от 52