Областна администрация Перник

Намирате се в: Начало
Областният управител връчи 5 награди от юбилейното издание на фестивала СУРВА
Написано от Пресцентър   
Събота, 27 Февруари 2016 10:53

IMG 20160301 163023Най-добрите групи, носителите на индивидуални награди, пазителите на традициите оценени от журито на Международния фестивал Сурва 2016 получиха наградите си на официална церемония. Призовете на областният управител д-р Александър Александров бяха връчени лично от него на сурвакарските групи на селата Драгичево, Садовик, Берендем Чепино и Прибой.

Кметът Вяра Церовска, зам.кметовете Севделина Ковачева, Владислав Караилиев и Денислав Захариев, също раздадоха награди на отличените в различните категории на фестивала. Изпълняващата длъжността директор на Регионалния исторически музей Венцислава Крумова награди носителите на отличията на музея.

Заместник областният управител Илинка Никифорова награди, със специално изработени плакети, сурвакарските групи от селата Черна гора, Ракиловци, Гигинци, Беренде и Стефаново. Отличителни грамоти за „Атрактивна маска” получиха Адриан Боянов, Деян Иванов, Димитър Лозанов от сурвакарската група на село Стефаново.

 
Проведе се редовно заседание на Регионалния съвет за развитие на Югозападен район
Написано от Пресцентър   
Петък, 26 Февруари 2016 16:11

image efac057e1f76615ac05b140ca266100fc960f17a3a55028a22e70c9fcaa02996 V

Проведе се редовно заседание на Регионален съвет за развитие на Югозападен район, член на който е областният управител д-р Александър Александров. Членове на съвета от област Перник са и кметовете на общините Перник и Радомир - Вяра Церовска и Пламен Алексиев.

На първото заседание председателствано от областния управител на област Кюстендил, присъстващите докладваха за изпълнението на взетите решения от предходното заседание.

Д-р Александров и Бисер Михайлов -областен управител на област Благоевград, бяха определени за представители на РСР на ЮЗР в Управляващия комитет по проект „Разработване на интегрирана транспортна стратегия в периода до 2030 г.” към Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

продължава>
 
Областният управител присъства на общоградското поклонение пред паметника на Васил Левски
Написано от Пресцентър   
Петък, 19 Февруари 2016 16:57

IMG 20160219 111307На днешната дата България отдава своята заслужена почит пред Васил Левски. Тази година се навършват 143 от неговата трагична гибел.

На общоградското поклонение пред паметника на Левски в центъра на Перник присъстваха областният управител д-р Александър Александров, кметът Вяра Церовска, народният представител Ирена Соколова, заместник областният управител Валентин Димитров зам.кметове, съветници, представители на политически партии и десетки граждани. Деца от четвърти клас на 12-то основно училище "Васил Левски" изнесоха рецитал за Апостола на свободата.

Преди да поднесът венци и цветя, областният управител и кметът на община Перник сведоха глави в знак на признателност към делото на Апостола на отслужен молебен в храм „ Св. Иван Рилски”.

продължава>
 
Областният управител се срещна с ръководството на ЧЕЗ
Написано от Пресцентър   
Петък, 12 Февруари 2016 12:21

index2Областният управител д-р Александър Александров се срещна с регионалния мениджър на ЧЕЗ за България Карел Крал, кметове и заместник-кметове на всички общини от областта.

Това е първата от поредица срещи на ръководството на ЧЕЗ с представители на местните власти в Западна България, целящи по-близка и точна връзка с управляващите на териториите, които обслужват.

„Радвам се, че продължаваме да поддържаме активна и диалогична комуникация с представителите на ЧЕЗ. По този начин заедно осигуряваме най-доброто за населението на нашата област” каза д-р Александров.

На срещата бяха обсъдени дейността на дружествата в България и възможностите за подобряване на качеството на услугите, предоставяни от тях. Крал запозна присъстващите с плановете и приоритетите на компанията през 2016 г.

продължава>
 
Държавна агенция по метрологичен и технически надзор удостои с почетен плакет областния управител
Написано от Пресцентър   
Вторник, 09 Февруари 2016 17:25

IMG 20160209 142201

През изминалия месец като част от есенно-зимните проверки на язовирите на територията на област Перник, областният управител, инспектира лично състоянието на 2/3 от тях. Той се увери в изпълнението на направените предписания през предишния период на превантивни проверки.

Във връзка с извършването на контролната дейност и ревизирането на язовирите в област Перник бе осъществен контакт между Областна администрация Перник и Държавна агенция за метрологичен и технически надзор.

Една от основните дейности на ДАМТН е извършване на повторни контролни обследвания на водоемите в страната и установяване на състоянието на техническите им съоръжения.

продължава>
 
Заседание на Оперативната група при зимни условия след юбилейното издание на фестивала "СУРВА"
Написано от Пресцентър   
Вторник, 02 Февруари 2016 16:26

IMG 20160202 100533На проведеното днес заседание, на Оперативната група за бързи реакции при зимни условия, беше обменена информация за събитията по време на Международния фестивал „Сурва”.

 От МВР докладваха, че въпреки големия брой посетители, обстановката по време на фестивала е била спокойна. Добрата организация между местните институции осигури за безпрепятствено придвижване на участниците във фестивала. През първият ден от фестивала на възлови кръстовища са останали без светофарна уредба, но служителите на МВР са реагирали навременно и са обезпечили регулирането му. Не са регистрирани пътнотранспортни произшествия, хулигански прояви, кражби, престъпления от общ характер, свързани с празника.

продължава>
 
Областният управител получи благодарствено писмо от жителите на село Рударци
Написано от Пресцентър   
Петък, 29 Януари 2016 11:38

IMG 20151118 1008092Жител на село Рударци изпрати благодарствено писмо до областния управител д-р Александър Александров. В него той изразява своето задоволство и това на хората от местността „Говедарника” в селото,  от дейността на кмета на Рударци Богдан Богданов.

Конкретният повод за писмото е бързата реакция при екстремните условия през месец януари тази година. След обилните валежи и нарушената цялост на пътната настилка на голама част от улиците в тази местност, е осъществено навременно почистване и насипване, осигуряващо нормалното преминаване на превозни средства.

продължава>
 
Проведе се първото редовно заседание на Областния съвет по сигурност за 2016 година
Написано от Пресцентър   
Сряда, 17 Февруари 2016 17:51

IMG 20160217 140437Проведе се първото редовно заседание на Областния съвет по сигурност за 2016 година.

Заседанията на Областния съвет по сигурност се провеждат два пъти годишно и при необходимост. В него са включени всички териториални звена свързани със сигурността на населението и обезпечаването на населението във военно време. Такива структури са Областна дирекция на МВР, Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението", Териториаолна дирекция „Национална сигурност”, Окръжна прокуратура, Окръжен съд, Областен военен отдел, Регионална здравна инспекция, Български червен кръст, ЧЕЗ, ВиК и други, определени със Заповед на областния управител.

Заседанието, ръководено от областния управител д-р Александър Александров, премина по утвърдения дневен ред и при наличие на необходимия кворум.

продължава>
 
Национален конкурс за произведение по мисъл на Елиас Канети
Написано от Пресцентър   
Петък, 12 Февруари 2016 10:53

Елиас„Познание, което не си се осмелил да имаш” - тази мисъл на Елиас Канети е мотото на тазгодишния конкурс за ученически творби, организиран под патронажа на областния управител на Русе – Стефко Бурджиев.

През 2016 г. продължава ползотворното сътрудничество между Международното дружество „Елиас Канети” и Областна администрация Русе. Основната част от съвместните им инициативи и мероприятия, е свързана с името на бележития гражданин на Русе, който с творчеството си създава топоса на България като родина в немскоезичната литература.

продължава>
 
Създадена е организация осигуряваща средства от първа необходимост за водачите на товарни автомобили
Написано от Пресцентър   
Понеделник, 08 Февруари 2016 17:50

IMG 20160208 154320Във връзка с преустановеното пропускане на товарни автомобили през ГКПП-Кулата в ОД на МВР Перник е получено разпореждане, преминаването им през област Перник по посока граничния пункт да бъде спряно. Целта е движението да бъде контролирано и да бъде избегнато образуването на километрични опашки.

Създадена е организация между Областна администрация Перник, ОД на МВР Перник и община Радомир, като мястото определeно за престой на камионите е село Старо село.

„По този начин освен постигане на главната цел за контролирано пропускане на движещите се в посока ГКПП Кулата товарни автомобили, бе избегнато допълнителното натоварване на движението по автомагистрала Струма. За по-малко от 1 час, със съдействието на кмета на община Радомир, водачите бяха снабдени с материали и продукти от първа необходимост” каза д-р Александров.

Към момента на място са подсигурени 200 бутилки минерална вода, 2 химически тоалетни, санитарни принадлежности и 3 контейнера за отпадъци. Ще бъде изпратен и екип от медици, който при необходимост да окаже спешна помощ на шофьорите.

 
Областният поздрави организаторите на МФМИ "СУРВА" 2016 за провеждането на 25-тото юбилейно издание
Написано от Пресцентър   
Неделя, 31 Януари 2016 14:43

IMG 20160131 131927Областният управител д-р Александър Алексанров изрази своето възхищение и поздрави организаторите на фестивала, в лицето на кмета на община Перник д-р Вяра Церовска и нейния екип.

„Създадената организация е на необходимото ниво, осигуряваща безпроблемното пристигане на участниците във фестивала и гости от региона, страната и чужбина, както и осигуряване на тяхното спокойствие. Входните и изходните артерии на града са под постоянно наблюдение и контрол” каза д-р Александров.

Целият наличен състав на ОД на МВР работи в пълен синхрон с местното управление на града. Към момента няма подадени сигнали за сериозни нарушения и неизправности. Регистрирани са сигнали за дребни нередности, които не възпрепятстват провеждането на 25-тото юбилейно издание на Международния фестивал на маскарадните игри „СУРВА” 2016.

 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 5 от 52