Областна администрация Перник

Намирате се в: Начало
3 МЛН. ЛВ. ОТПУСКА ПРАВИТЕЛСТВОТО ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА ЩЕТИТЕ ОТ НАВОДНЕНИЯТА В ОБЛАСТ ПЕРНИК
Написано от Пресцентър   
Сряда, 06 Април 2011 17:01

3

 На последното заседание на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към МС, което се проведе на 31.03.2011г., бяха разгледани и одобрени за финансиране 30 обекта в област Перник, пострадали при наводненията от 4 декември 2010 г.·

 След потърсено становище и съгласуване с областния управител инж. Иво Петров, Междуведомствената комисия взе решение да отпусне близо 3 млн. лв. от резерва на държавния бюджет за предотвратяване, овладяване и преодоляване на последици от бедствия.

продължава>
 
ЗВЕНОТО ЗА МОНИТОРИНГ И ОЦЕНКА ПРЕДСТАВИ ДОКЛАД ЗА РАЗВИТИЕТО НА СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ В ОБЛАСТ ПЕРНИК
Написано от Пресцентър   
Събота, 19 Март 2011 15:36

 

ЗВЕНОТО ЗА МОНИТОРИНГ И ОЦЕНКА ПРЕДСТАВИ ДОКЛАД ЗА РАЗВИТИЕТО НА СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ В ОБЛАСТ ПЕРНИК На брифинг с журналисти, заместник областният управител Радослав Йорданов представи основните изводи и препоръки, направени от Звеното за мониторинг и оценка на Областната стратегия за развитие на социалните услуги. Той обяви, че през 2010 г. развитието на социалните услуги в Пернишка област е доста над средното за страната.

Ивайла Касърова, директор на Регионална дирекция социално подпомагане - Перник, обясни, че основната цел на извършеното наблюдение през 2010 г. е да оцени постигнатия напредък по две ключови приоритетни направления на Областната стратегия за развитие на социалните услуги (2010-2015) - Област Перник:

продължава>
 
ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ РЕШАВА ПРОБЛЕМА С ЛЕГИТИМНОСТТА НА ТРАНСПОРТА ПРЕЗ ДРАГИЧЕВО
Написано от Пресцентър   
Вторник, 15 Март 2011 15:23

  ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ РЕШАВА ПРОБЛЕМА С ЛЕГИТИМНОСТТА НА ТРАНСПОРТА ПРЕЗ ДРАГИЧЕВО По инициатива на областния управител се проведе среща с представители на превозвачите и инициативния комитет от с. Драгичево. На нея присъстваха кметът на Перник, председателят на общинския съвет, кметът на Драгичево. Договорено бе на всеки половин час да има осигурен транспорт от населеното място до столицата.

 Областният управител заяви, че се прекратява незаконния превоз по тази линия. Пътниците ще бъдат обслужвани от фирмите ТК „Бус – Перник” и „Юнион Ивкони”, които са спечелили конкурсите за осъществяване на превоз на пътници през 2005 г. Регламентираният маршрут е по линията Кладница – Рударци – Долно и Горно Драгичево – София.

продължава>
 
ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ – ПЕРНИК СПЕЧЕЛИ ПРОЕКТ ПО „КРАСИВА БЪЛГАРИЯ”
Написано от Пресцентър   
Сряда, 09 Март 2011 15:41

ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ – ПЕРНИК СПЕЧЕЛИ ПРОЕКТ ПО  „КРАСИВА БЪЛГАРИЯ”

 Областна администрация – Перник спечели проект за „Преустройство на част от партерния етаж на административна сграда, с цел подобряване на обществено административното обслужване в Областна администрация Перник”. Той ще бъде реализиран по Проект „Красива България”.  

 Обектът е с голяма обществена значимост, която се определя от функциите, свързани с комплексното административно обслужване на населението. Реализирането на проекта ще подобри условията за работа както на експертите, обслужващи потребителите на административни услуги, така и на самите потребители, като помещенията ще отговарят на съвременните изисквания за достъпност на средата, достатъчност на информацията, прозрачност и качествено обслужване.

продължава>
 
УВАЖАЕМИ ЖИТЕЛИ НА ОБЛАСТ ПЕРНИК, ПОЗДРАВЯВАМ ВИ С НАЦИОНАЛНИЯ ПРАЗНИК 3-ТИ МАРТ!
Написано от administrator   
Сряда, 02 Март 2011 17:02

УВАЖАЕМИ ЖИТЕЛИ НА ОБЛАСТ ПЕРНИК, ПОЗДРАВЯВАМ ВИ С НАЦИОНАЛНИЯ ПРАЗНИК 3-ТИ МАРТ! На трети март прекланяме глава пред подвига на героите, които показаха на цял свят на какво е способен един малък народ, но обединен и непоколебим в усилията си да създаде държава, достойна да бъде част от обединена Европа. Тези големи българи, върнали България на европейската карта, направиха първите стъпки в пробуждането на българския народ.

 Пожелавам на всички вас частица от смелостта, вярата и силата на нашите славни прадеди!

 Да бъдем заедно и силни с мислите и делата си, с които мечтаем и сътворяваме по-доброто бъдеще на нашата област, на България.

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

инж. ИВО ПЕТРОВ

ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ НА ОБЛАСТ ПЕРНИК

 
ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ВРЪЧИ ПЛАКЕТИ ЗА ЦЯЛОСТНО ПРЕДСТАВЯНЕ НА СУРВАКАРСКИ ГРУПИ ОТ ОБЛАСТТА
Написано от administrator   
Вторник, 01 Март 2011 16:10

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ВРЪЧИ ПЛАКЕТИ ЗА ЦЯЛОСТНО ПРЕДСТАВЯНЕ НА СУРВАКАРСКИ ГРУПИ ОТ ОБЛАСТТА В деня на любителското самодейно изкуство, областният управител инж. Иво Петров посрещна в кабинета си ръководители на сурвакарски групи, председатели на читалища, кметове и кметски наместници от областта. На официалното тържество бяха връчени наградите на областния управител за цялостно представяне на сурвакарски групи от областта в ХХ – то издание на Международния фестивал на маскарадните игри „Сурва” – Перник 2011.

 Плакети и грамоти получиха  сурвакарската група  при НЧ „Просвета -1909 г.”, град Батановци, Община Перник, сурвакарската група при НЧ „Пробуда – 1931”, село Ноевци, Община Брезник, сурвакарската група при НЧ „Надежда – 1898” село Дивля, Община Земен, сурвакарската група при НЧ „Христо Ботев – 1928”, кв. Върба, град Радомир, Община Радомир и сурвакарската група при НЧ „Ведрина – 1928”, село Лобош, Община Ковачевци.

продължава>
 
МЕЖДУВЕДОМСТВЕНА КОМИСИЯ ЗАПОЧНА ПРОВЕРКИ НА ПОТЕНЦИАЛНО ОПАСНИТЕ ВОДНИ ОБЕКТИ В ОБЛАСТТА
Написано от administrator   
Вторник, 15 Март 2011 16:20

МЕЖДУВЕДОМСТВЕНА КОМИСИЯ ЗАПОЧНА ПРОВЕРКИ НА ПОТЕНЦИАЛНО ОПАСНИТЕ ВОДНИ ОБЕКТИ В ОБЛАСТТА  

Със заповед на областния управител, от днес междуведомствената комисия започва  проверки  за  обследване на техническото и експлоатационно състояние и аварийно планиране на водните обекти в областта – язовири, хвостохранилища, шламохранилища, сгуроотвали, ВиК - системи, открити рудници, кариери за добив на инертни материали.

 Основната задача на комисията е определянето на засегнатите участъци от пътната и ж.п. инфраструктура, предпазни диги и други инфраструктурни обекти, засегнати от вредното въздействие на водите през 2010 г.  Експертите ще проверяват участъците, за които има издадени разрешителни за ползване на воден обект с цел изземване на наносни отложения, както и кариерите за добив на инертни материали по смисъла на закона за подземните богатства.

продължава>
 
ГЕОРГИ ШАРЛАЧКИ ПРОВЕДЕ СРЕЩА С РЪКОВОДСТВОТО НА ВиК–ПЕРНИК И С ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА РОМСКИ ОРГАНИЗАЦИИ
Написано от Пресцентър   
Четвъртък, 10 Март 2011 16:46

ГЕОРГИ ШАРЛАЧКИ ПРОВЕДЕ СРЕЩА С РЪКОВОДСТВОТО НА ВиК – ПЕРНИК И С ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА РОМСКИ ОРГАНИЗАЦИИ  Днес в Областна администрация – Перник се проведе среща на ръководството на ВиК – Перник с лидери и представители на ромски организации в областта. На нея беше дискутиран въпросът за натрупаните и неразплатени задължения от близо половин милион лева към водоснабдителното дружество.

 Директорът на ВиК – Перник инж. Искра Златанова потърси за съдействие ромските лидери при решаване на проблема. Тя обясни, че в пернишките квартали Хумни дол, Куциян и Васил Левски няма водомери и са установени големи разходи на вода от неремонтирани течове. След като обитателите на тези ромски махали изкопаят шахти, от дружеството се ангажират да монтират водомери, заяви инж. Златанова. Тя обясни, какво трябва да се направи в жилищата, чийто собственици са роми и в жилищата, собственост на „Мини Перник” ЕАД в ликвидация.

продължава>
 
МИЛИ ДАМИ, ЧЕСТИТ 8-МИ МАРТ!
Написано от Пресцентър   
Вторник, 08 Март 2011 14:33

МИЛИ ДАМИ, ЧЕСТИТ 8-МИ МАРТ!  Няма по-прекрасно от майчинското чувство, от грижата и любовта за любимите хора.

 Пожелавам ви в този ден да се чувствате истински обичани, вдъхновени и много щастливи.

 Бъдете горди, уверени и смели.

 Бъдете извора и смисъла на пътя напред.

 Бъдете себе си, скъпи жени!

 инж. Иво Петров

 ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ НА ОБЛАСТ ПЕРНИК

 
ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ОРГАНИЗИРА МЕСЕЧНА ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ, НА КОЯТО ОТЧЕТЕ РЕАЛИЗИРАНИТЕ ДЕЙНОСТИ В АДМИНИСТРАЦИЯТА ПРЕЗ МЕСЕЦ ФЕВРУАРИ 2011 Г.
Написано от administrator   
Сряда, 02 Март 2011 16:38

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ОРГАНИЗИРА МЕСЕЧНА ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ, НА КОЯТО ОТЧЕТЕ РЕАЛИЗИРАНИТЕ ДЕЙНОСТИ В АДМИНИСТРАЦИЯТА  ПРЕЗ МЕСЕЦ ФЕВРУАРИ 2011 Г.  Днес областният управител инж. Иво Петров проведе месечна пресконференция с представители на медиите, на която отчете реализираните дейности и постигнатите резултати в работата на Областна администрация – Перник през месец февруари 2011г.

 Готов е аналитичният доклад за дейността на Областна администрация – Перник през 2010 г. , както и целите за работата на администрацията през настоящата година. Подготвените документи са достъпни на официалната интернет - страница на институцията, заяви областния управител.

 Той запозна представителите на медиите с изготвените планове за работа на областните съвети и комисии, както и с разработените графици за предстоящите им заседания. Областният управител изрази надежда, че планираното трето по ред първо заседание на ВиК – асоциацията ще се реализира успешно.

продължава>
 
ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ЩЕ ВРЪЧИ НАГРАДИ ЗА ЦЯЛОСТНО ПРЕДСТАВЯНЕ НА СУРВАКАРСКИ ГРУПИ ОТ ОБЛАСТ ПЕРНИК
Написано от administrator   
Понеделник, 28 Февруари 2011 17:23

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ЩЕ ВРЪЧИ НАГРАДИ ЗА ЦЯЛОСТНО ПРЕДСТАВЯНЕ НА СУРВАКАРСКИ ГРУПИ ОТ ОБЛАСТ ПЕРНИК На 01.03.2011 г., от 11.00 часа, областният управител ще връчи наградите на отличените от него сурвакарски групи от областта, взели участие в ХХ – то издание на Международния фестивал на маскарадните игри „Сурва” – Перник 2011. Пет са групите, които ще получат специалните отличия на областния управител.  Това са сурвакарската група  при НЧ „Просвета -1909 г.”, град Батановци, Община Перник, сурвакарската група при НЧ „Пробуда – 1931”, село Ноевци, Община Брезник, сурвакарската група при НЧ „Надежда – 1898” село Дивля, Община Земен, сурвакарската група при НЧ „Христо Ботев – 1928”, кв. Върба, град Радомир, Община Радомир и сурвакарската група при НЧ „Ведрина – 1928”, село Лобош, Община Ковачевци.

 
<< Начало < Предишна 51 52 Следваща > Край >>

Страница 51 от 52