Областна администрация Перник

Намирате се в: Начало
Деца от група „Звънче и калинка“ към ЦДГ №8 поздравиха областния управител с песни преди Коледа
Написано от administrator   
Вторник, 22 Декември 2015 13:30

 thumbБъдни вечер и Коледа, светли християнски празници, които събират в дома, около трапезата цялото семейство. Празници, които изпълват душите и сърцата с топлота, човечност и благородство.

В навечерието на тези празници децата от група „Звънче и калинка“ към ЦДГ №8, посетиха Областна администрация Перник, където ги посрещна ги областният управител д-р Александър Александров. Поздравът беше и за заместник областният управител Илинка Никифорова и служителите на администрация, които също имаха възможността да се насладят на малките таланти.

 

Децата, които бяха придружавани от директорката на градината и техните преподаватели представиха традиционни коледни песни и стихотворения.

продължава>
 
Областният управител проведе коледна среща с журналисти от областта
Написано от Пресцентър   
Понеделник, 28 Декември 2015 16:18

IMG 20151228 103325"Да бъдем по-добри, по-позитивни, да търсим добрите неща около нас, а не винаги да гледаме негативно .Винаги има добри и лоши неща, важното е да отсеем доброто и да му се радваме. Здраве и семейно щастие на всички перничани и хората от областта" – това пожела днес по време на срещата си с представители на медиите областният управител Александър Александров. Областната администрация си е поставила много амбициозни планове и проекти за реализиране през следващата година, каза още той.

Приоритет на Областна администрация Перник през януари е започването на работа на двата проекта по трансгранично сътрудничество България - Сърбия, с община Чрвени кръст в Ниш.Двете проектни предложения са на стойност 600 000 евро всяко.

продължава>
 
Областният управител подкрепи благотворителна кауза
Написано от Пресцентър   
Петък, 18 Декември 2015 09:35

AAПо инициатива на областния управител д-р Александър Александров в Областна администрация се проведе среща с кметове на общини от област Перник. На нея присъстваха и част от кметовете на кметства в община Перник.

Областният управител изрази своята готовност и увереност за съвместна работа, взаимопомощ и съдействие на местните власти във всички направления, които са в компетенцията на Областна администрация.  

„Много важно е да продължим доброто сътрудничество и координация във всички насоки, за да взимаме адекватни и ползотворни решения и да осигуряваме по-добър стандарт на жителите на област Перник” каза д-р Александров. 

По време на срещата областният управител и кметовете от областта подкрепиха благотворителна кауза. Те се включиха в акцията на дизайнерката Мария Феодорова от модна къща "Бюти ейнджълс", чиято цел е подпомагането на хора в неравностойно положение.

продължава>
 
Oблатния управител връчи награда от регионалния фестивал на фолклорното слово "Разказвачи"
Написано от Пресцентър   
Петък, 18 Декември 2015 09:27

thumb 40888 stenik news gallery view.jpegФолклорна грипа „Внуци и правнуци на баба Лида” бe yдocтoeнa c плaкeт гpaмoтa oт oблacтния yпpaвитeл д-р Aлeкcaндъp Aлeкaндpoв.

Oтличието бе вpъчeно зapaди цялocтнoтo им пpeдcтaвянe нa V-тото издание на фолклорния фестивал „Paзкaзвaчи“, кoйтo ce пpoвeдe пpeз нoeмвpи в Пepник. В конкурса, оценявани от компетентно жури, учатниците от различни любителски формации при читалища, училища и младежки домове, представиха фолклорното словесно творчество в различното му жанрово многообразие.

Фecтивaлът ce пpoвeждa пpeз гoдинa. Taзи гoдинa тoй бe пpeз нoeмвpи и в нeгo взexa yчacтиe 112 мaйcтopи нa cлoвoтo, 15 фoлклopни фopмaции и гpyпи oт дeцa и възpacтни и 19 индивидyaлни yчacтници в двe възpacтoви гpyпи - дo 18 гoдини и нaд 18 дo 101 гoдини. Te бяxa пpeдcтaвитeли нa чeтиpи пepнишки oбщини - Пepник, Paдoмиp, Бpeзник, Зeмeн.

 
Областен семинар за доброволните формирования
Написано от Пресцентър   
Четвъртък, 10 Декември 2015 16:24

IMG 20151210 100905В Областна администрация – Перник се проведе семинар за развитие на доброволните формирования за предотвратяване или овладяване на бедствия, пожари, извънредни ситуации и отстраняване на последиците от тях.

В семинарът открит от заместник областния управител Валентин Димитров, взеха участие представители на всички общини от област Перник, както и представители на РДПБЗН-Перник и доброволци от общините.

Ренета Бибова – инспектор в сектор „Доброволни формирования“  към Главна дирекция ПБЗН представи обстойна презентация по темата, като срещата започна с представяне на актуалното състояние на доброволните формирования в област Перник и в цялата страна за 2015 г. Разгледани бяха промените на нормативната уредба, регламентираща материята на доброволните формирования и въпроси свързани с практическото й прилагане.

продължава>
 
Връчиха наградите от конкурса "Скритото минало на България" на откриването на пътуващата изложба
Написано от Пресцентър   
Вторник, 01 Декември 2015 11:49

IMG 6818Пътуващата документална изложба „България 1944-1989. Забранена истина” бе открита в Радомир.

Събитието е продължение на инициативата на народния представител Ирена Соколова и е организирано съвместно с областният управител д-р Александър Александров.

„За мен беше голямо изкушение и удоволствие да поканя за изложбата приятелите от Фондация “Конрад Аденауер”, при които една от основните теми на дейност, е достоверно информиране и осветляване на миналото ни – такова каквото е било. Когато човек знае истината, той може да избере какъв път на живот да има.Когато не я знаем в нас се появява усещане за празнина и неизвестност, които обикновено се компенсират с всевъзможни митове и легенди. Чрез показването на тази изложба и съпътсващия я документален филм, ние искаме да покажем истината за миналото на България и нейния народ по време на комунистиеския период 1944-1989” каза Соколова при откриването на експозицията.

продължава>
 
Поздравление от областния управител за Коледните и Новогодишни празници
Написано от Пресцентър   
Петък, 25 Декември 2015 10:17

IMG 20151228 164348СКЪПИ ЖИТЕЛИ НА ОБЛАСТ ПЕРНИК,

В навечерието на светлите Коледни и Новогодишни празници, нека си направим равносметка за изминалата година и посрещнем с надежда настъпващата. Нека чудото на Рождество Христово ни направи по-добри и милосърдни, да донесе здраве и повече радост в домовете ни! Да бъдем по-добри и по-човечни, по-търпеливи и отговорни в действията си, за да се чувстваме щастливи и удовлетворени всеки ден.

Нека си пожелаем един мирен и по-добър свят, изпълнен със светли празници и щедри на успехи делници и Новата година бъде успешно начало за едно по-добро бъдеще, благополучие  и просперитет за област Перник!

Честито Рождество Христово!

Мирна и щастлива Нова година!

 
Областният управител специален гост на ХІ областна кулинарна изложба-конкурс
Написано от Пресцентър   
Петък, 18 Декември 2015 09:29

IMG 20151215 121355Отрупани маси с вкусни гозби, представящи зимните празници от Никулден до Сирни Заговезни подредиха дейци от 18 читалища в Перник. В 11-тата подред надпревара, участва и Дневният център за възрастни хора в радомирския кв."Върба". Кулинарната изложба се организира от Народно Читалище“Съзнание-1922г" в кв. Мошино с финансовата подкрепа на Община Перник.

Масите в Младежкия дом в Перник бяха отрупани с традиционни гозби ,подредени със старание и вкус. Областният управител отдели внимание и се спря до всяка една от тях, за да поздрави участниците.

"Това е едно от тези събития, които е запазило своята тежест с времето.Тази специална изложба показва голямото разнообразие , от кулинарни традиции, които сме запазили, за да предадем на следващите поколения" каза д-р Александър Александров и пожелауспех на  всички участници.

продължава>
 
Галерия от портрети показва историята на управлението на Областна администрация Перник
Написано от Пресцентър   
Понеделник, 14 Декември 2015 17:51

IMG 20151214 114735Портрети на областните управители, ръководили Областна администрация Перник през годините, ще напомнят от днес за историята на институцията. Идеята за създаването й е на досегашния губернатор и настоящ народен представител Ирена Соколова и настоящия областен управител д-р Александър Александров.

По повод откриването на постоянната, паметна изложба д-р Александров посрещна шест от предходните областни управители - Бойка Павлова, Димитър Колев, Иво Петров, Ирена Соколова, Михаил Михайлов и Радослав Йорданов.

По време на срещата си те споделиха своя управленски опит и изразиха своята увереност, че Областната администрация ще продължава да бъде утвърдена институция и важна част от държавното управление на местно ниво.

продължава>
 
Заседава Областния обществен съвет за противодействие на корупцията и организираната престъпност
Написано от Пресцентър   
Четвъртък, 10 Декември 2015 15:55

photo 4Проведе се заседание на Областния обществен съвет за противодействие на корупцията и организираната престъпност.

Основна цел на заседанието бе да бъде приет отчета за дейността на съвета за 2014 г. , както и да се гласува приемането на Плана за работа на съвета през 2015г. Забавянето на работата на съвета се дължи на факта, че очакваните до края на 2015г. промени в областта на борбата с корупцията, които предвиждаха създаването на нови правила за работа на държавната администрация като цяло в тази област, не станаха факт, което наложи работата на съвета да продължи по настоящия ред, регламентиран в Правилника за дейността му.

продължава>
 
Д-р Александров свика среща със собствениците и ползвателите на язовири на територията на областта
Написано от Пресцентър   
Петък, 27 Ноември 2015 17:57

sershta qzoviri2Областният управител д-р Александър Александров проведе заседание, във връзка с поддържането и състоянието на язовирите на територията на област Перник. Тя цели и проследяване на изпълнението на мерките за предотвратяване на потенциалния риск от наводнения.

Със своя заповед РД-142/17.11.2015 г., той разпореди на собствениците на хидротехнически съоръжения да изпълнят направените им предписания от междуведомсвена комисия по време на есенния преглед на съоръженията .

На срещата присъстваха собствениците и концесионерите на всички хидротехнически съоръжения /ХТС/.

продължава>
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 7 от 52