Областна администрация Перник

Намирате се в: Начало
Състоя се извънредна работна среща за обявеното частично бедствено положение
Написано от Пресцентър   
Петък, 27 Ноември 2015 17:53

image d3727cc12e3fcfba21a25867b61a2a6c17dd9c5efa09cc848449d7f434a0cd2f VОбластният управител посети на място активизиралото се свлачище в квартал Рудничар. След вечерния оглед при активизирането на свлачището д-р Александър Александров направи повторна проверка. Тя бе осъществена съвместно експертна група от Министерството на енергетиката.

Екипът установи нанесените щети и състоянието на почвените слоеве.

По повод обявеното бедствено положение в района на свлачището, след направената инспекция бе проведена извънредна работна среща между д-р Александров, експертите от Министерстовото на енергетиката, кметът на община Перник, представител на Минно геоложкия университет и директора на „Мини Перник” в ликвидация.

продължава>
 
Държавна приемателна комисия прие строежа на оптично кабелно трасе Перник – Ковачевци
Написано от Пресцентър   
Четвъртък, 26 Ноември 2015 12:52

IMG 20151118 1008092Държавна приемателна комисия прие строежа на оптично кабелно трасе Перник – Ковачевци.

Комисията включва представители на Областна администрация – Перник, възложителя на обекта – Изпълнителна агенция „Електронни и съобщителни мрежи и информационни системи”, представители на общините, през които преминава трасето, Областно пътно управление гр.Перник, Регионална Дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” проектанта, строителния надзор и изпълнителя под председателството на главен инспектор от ДНСК.

Проекта е осъществен по оперативна програма Регионално развитие, като разрешението за строеж е издадено от областния управител на oбласт Перник през 2014 г.

продължава>
 
Краен срок за включане в схема „Младежка заетост“ по проект „Нова възможност за младежка заетост“
Написано от Пресцентър   
Сряда, 25 Ноември 2015 11:51

pic3392Дирекция „Бюро по труда” гр. Перник уведомява работодателите от Област Перник, че крайният срок, в който могат да се включат в схема „Младежка заетост“ по проект „Нова възможност за младежка заетост“ е 31 Декември 2015г.

Схемата дава възможност на работодателите да наемат младежи в две основни направления :

  • Стажуване: Работодателят или определен от него служител ще изпълнява ролята на наставник на наетия по схемата младеж. Целта е максимално усвояване на практически умения по придобита професия или специалност в рамките на стажа;
продължава>
 
Проведе се финализираща пресконференция по проект "Подкрепа за заетост"
Написано от Пресцентър   
Петък, 20 Ноември 2015 17:28

IMG 20151120 110216Областна администрация Перник проведе финализираща пресконференция по проект „Подкепа за заетост”.

Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” и съвместно с регионална дирекция „Бюро по труда” Перник.

Със заповед на ръководителя на проекта, заместник областния управител Валентин Димитров, бяха назначени 57 човека. В рамките на 4 месеца те бяха включени в дейности, свързани с превенция и защита от бедствия, предизвиквани от обилни валежи.Работните места бяха разпределени съобразено с целенасочеността на проекта и след съгласуване с кметовете на съответните общини.

Работата по обектите стартира в началото на месец юли и приключи на 31 октомври. В рамките на проекта са почистени 24 опасни речни корита и дерета извън урбанизираните територии.

продължава>
 
Областният управител присъства на водосвет отслужен в памет на загиналите при ПТП и жертвите в Париж
Написано от Пресцентър   
Понеделник, 16 Ноември 2015 11:33

12231640 1481069205532836 1328708458 nВодосвет за загиналите в пътно транспортни произшествия беше отслужен в църковния храм „Свети Иван Рилски” в Перник. Така градът ни се присъедини към националната инициатива да бъдат почетени жертвите на катастрофи.

На молебена присъстваха областният управител д-р Александър Александров, зам.областният Илинка Никифорова, председателят на областната структура на БЧК Наташа Минева, Асоциацията на жертвите и пострадалите при ПТП и граждани.

По време на службата бяха споменати и жертвите от терористичните атентати в Париж.

След литургията областният управител призова всички шофьори да бъдат по-внимателни на пътя, защото трагедията след едно подобно произшествие е неописуема, както за пострадалите, така и за семействата им и за всички около тях.

продължава>
 
Поздравителен адрес за професионалния празник на българската полиция - 8 ноември
Написано от Пресцентър   
Неделя, 08 Ноември 2015 10:14

07УВАЖАЕМИ ПАЗИТЕЛИ НА РЕДА,

      От името на Областна администрация Перник и лично от свое име най-сърдечно Ви поздравявам по случай 8-ми ноември – Ден на Св. Архангел Михаил и професионален празник на българската полиция.

      Този празник, който и на небето олицетворява ред, дисциплина и царуване на истината, подхожда напълно за патронен празник на полицията, която има призванието да се грижи за реда, спокойствието и спазването на законите в страната.

      За да бъдеш полицай, е нужно да притежаваш качества, като жертвоготовност, всеотдайност, себеотрицание и човешко отношение, защото Вашата професия е кауза!

      В неспокойното време, в което живеем, адмирирам позицията на всеки човек, припознал тези качества в себе си, избрал да защитава благото на народа си, и да се грижи за сигурността му!

      Уверена съм, че и занапред ще продължите да отстоявате принципите на отговорната Ви професия, за гарантиране сигурността на гражданите, повишаване на общественото доверие и авторитета на институцията.

      В празничния ден Ви пожелавам силен дух и непоколебима воля, за да преодолявате всички проблеми и да продължите достойно да изпълнявате задълженията си с висок морал и професионализъм!

Честит празник!

 
Областният управител започна превантивни обиколки по язовирите от областта
Написано от Пресцентър   
Сряда, 25 Ноември 2015 16:53

photo 5 2Областният управител д-р Александър Александров проведе среща с управителя на ВиК Перник Иван Витанов с цел проследяване състоянието на язовир Студена. На срещата присъства и заместник областният управител по сигурността Валентин Димитров.

Тримата направиха оглед на място и инспектира язовирната стена и състоянието на хидротехническите съоръжения обслужващи язовира.

При проверката се установи, че водоема разполага с охрана и технически персонал, който обслужва съоръженията му. Проверена бе и изправността на преливниците и крановете на основните изпускатели, чрез които се контролират водните обеми, както и проводимостта на речните корита, поемащи изпусканите води.

продължава>
 
На информационна среща бе разяснена либерализацията на електроенергийния пазар
Написано от Пресцентър   
Вторник, 24 Ноември 2015 18:30

IMG 20151124 143612В Областна администрация Перник се проведе среща, част от националната информационна кампания на Министерството на енергетиката, за предстоящата либерализация на електроенергийния пазар на национално ниво.

В срещата взеха участие областният управител д-р Александър Александров, представители на общините от областта, директори на общински училища, болници и граждани.

Експерти на Министерството на енергетиката, представители на КЕВР, БЕХ, Българската независима енергийна борса, ЕСО и ЧЕЗ, представиха обща информация и конкретните особености на функциониране на свободния електроенергиен пазар.

продължава>
 
Областна администрация Перник почете с едноминутно мълчание, паметта на загиналите в Париж
Написано от Пресцентър   
Понеделник, 16 Ноември 2015 15:03

IMG 20151116 144449Откликвайки на призива на Европейския парламент точно в 13 часа българско време, служителите на Областна администрация – Перник, общините и териториалните звена от областта, отдадоха почит, с едноминутно мълчание, в памет на загиналите по време на терористичните атаки в Париж.

„Днес, в този час, България изразява своята съпричастност към семействата и близките на загиналите при терористичните актове на 13 ноември в Париж. Такъв тип атаки са недопустимо посегателство върху човешкия живот. Искрено се надявам тези кървави атентати да не бъдат повтаряни и както Париж и парижани, така и хората по целия свят да се върнат към нормалния си начин на живот без да се страхуват от терористични заплахи” каза областният управител д-р Александър Александров.

 
Новият областен управител на Перник д-р Александър Александров встъпи в длъжност
Написано от Пресцентър   
Четвъртък, 12 Ноември 2015 16:33

IMG 20151112 161223

 На официално събитие новият областен управител д-р Александър Александров встъпи в длъжност. Властта му бе предадена от досегашния губернатор Ирена Соколова. Тя му връчи и първите документи, които трябва да подпише като областен управител.

 „За мен е чест да предам тази отговорна и важна власт в ръцете на д-р Александър Александров. Уверена съм, че той ще продължи политиката на приемственост и толерантност, и решенията му ще допринесат гражданите на област Перник да живеят по-добре.

продължава>
 
Проведе се първата работна среща за изготвяне на областна здравна карта
Написано от Пресцентър   
Петък, 06 Ноември 2015 10:11

IMG 20150709 161709В областна администрация Перник се проведе първото заседание на комисия за изработване на областна здравна карта на област Перник, назначена със Заповед на Министъра на здравеопазването.

Комисията се ръководи от областния управител и в нея участват представители на общините от областта, РЗИ, РЗОК, Районна колегия на Български лекарски съюз, Районна колегия на Български зъболекарски съюз, Районна колегия на Българска асоциация на професионалистите по здравни грижи и на представителните организации за защита правата на пациентите.

На срещата бяха обсъдени методологията за изработване на областната здравна карта и дейностите на институциите, отговорни за нейното разработване.

продължава>
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 8 от 52