Областна администрация Перник

Намирате се в: Начало
Областният управител Ирена Соколова насрочи първите заседания на новоизбраните общински съвети
Написано от Пресцентър   
Четвъртък, 05 Ноември 2015 17:27

10cutОбластният управител Ирена Соколова насрочи първите заседания на новоизбраните общински съвети в област Перник.

Тя ще открие тържествената сесия във всяка от общините.

Новоизбраните кметове и общински съветници ще встъпят в длъжност, след като положат клетва и подпишат клетвени листове.

След заклеването, председателството на новия съвет се поема от най-възрастния общински съветник, който ръководи заседанието по избора за председател на Общинския съвет.

На първото заседание Общинската избирателна комисия ще връчи и документите за избора на общинските съветници и кметовете.

продължава>
 
Поздравителен адрес за Деня на народните будители от областния управител Ирена Соколова
Написано от Пресцентър   
Неделя, 01 Ноември 2015 11:34

04cutУВАЖАЕМИ ПРОСВЕТНИ И КУЛТУРНИ ДЕЙЦИ,

        За мен е чест да Ви поздравя по повод 1ноември – Ден на народните будители!

        На този ден, България отдава своето признание към дейността на безброй народни будители, благодарение на които сме съхранили своята идентичност и сме запазили своя бит и култура.

        Българското Възраждане не е само епоха от нашата история, а състояние на духа. Вярвам, че то продължава и днес, и че онази всепоглъщаща любов към родината все още гори в сърцата на българите и им дава сили да се борят за просперитета на нашата страна.

       Сигурна съм, че и занапред ще продължите своята път и ще изпълните своята мисия – да възпитавате в младите любов към знанието. Защото именно децата ни днес са най-големият капитал на България, най-сигурната гаранция за нейното достойно бъдеще.

       В този светъл празник Ви пожелавам здраве и много нови успехи по пътя на просветата. Бъдете все така верни на ценностите и идеалите, завещани от народните будители.

       Честит празник!

 
Членове на ЦИК проведоха обучение на ОИК от област Перник
Написано от Пресцентър   
Четвъртък, 15 Октомври 2015 13:37

IMG 20151015 101929Членовете на обучителното звено на ЦИК проведоха обучение на всички Общински избирателни комисии от област Перник, на представители на областната, общинските администрации, други институции участници в изборния процес и се изпълнява по предварително оповестен график и утвърдена програма.

Обучението се проведе в зала "Панорама" и е с предимно практическа насоченост и разясняващо последователността от действия на избирателните комисии преди, по време и след изборния ден чрез използването на образци от изборните книжа и материали.

Членовете на ЦИК представиха спецификата за произвеждането на предстоящите местни избори и национален референдум. Подчертано бе, че тази година преброяването на гласовете ще се извършва по-бавно. Това е следствие от преференциалния начин на гласуване за общински съветници и поради броя на бюлетините, с които избирателите ще гласуват на 25 октомври.

За да може всички участници в провеждането на изборния процес да бъдат запознати с информацията от проведеното от ЦИК обучение, от своя страна Общинските избирателни комисии със свое решение са определили свои членове за провеждане на обучения на СИК по приет от тях график и програма.

продължава>
 
Поздравителен адрес за Международния ден на учителя от областния управител Ирена Соколова
Написано от Пресцентър   
Понеделник, 05 Октомври 2015 10:07

11       УВАЖАЕМИ ГОСПОЖИ И ГОСПОДА,

       Приемете моите поздравления по повод 5 октомври – Международен ден на учителя.

       Да си учител не е просто професия, а е призвание, съдба.

       Няма мерило за ролята на добрия учител. Всеки от нас пази спомен за любим учител. За човека, който ни е научил да пишем, да четем, да смятаме, да попиваме знания и да се интересуваме от света. За този, който с много любов и безкрайно търпение ни е подкрепял да продължим въпреки трудностите.

       Приемете моите пожелания за крепко здраве, творческа енергия и нови успехи в благородната дейност за запазване и утвърждаване на върховенството на знанието и развитието на образованието.

       Продължавайте да просвещавате, да развивате умовете, да мотивирате и вдъхновявате най-младото поколение български граждани. Задача – колкото тежка, толкова и отговорна.

       Във вас е силата да творите, да изграждате образовани, умни и инициативни хора, необходими за растежа и просперитета на България и област Перник!

     Честит празник!

 
Поздравителен адрес по случай 1 октомври - Международен ден на възрастните хора, музиката и поезията
Написано от Пресцентър   
Четвъртък, 01 Октомври 2015 09:14

04cutУважаеми госпожи и господа,

Уважаеми съграждани,

1 октомври е изпълнен с празници. Днес е Международният ден на възрастните хора и на музиката. В България денят е празник и на поетите.

Приемете моите пожелания към всички Вас за много настроение в празничния ден.
         Вие хората от третата златна възраст сте силни хора, с необятен дух. От Вашия опит и борбеност ние черпим енергия и сила, с които преодоляваме по-лесно трудните житейски моменти.

В нашето модерно и забързано ежедневие не веднъж пропускаме факта, че нашите постижения са резултат и на грижите, всеотдайността и разбирането, с които Вие, нашите родители, баби и дядовци постилате пътя ни.

Благодария и на хората, свързали живота си с изкуството, за вдъхновяващия им пример и творческо дръзновение! Високо ценя и подкрепям Вашите изяви, прославили областта ни.
         Творете и създавайте красота, предавайте я, чрез силата и неукротимия порив на Вашия дух!

Благодаря на всички Ви! Желая здраве на Вас и Вашите семейства, и близки. Нека тяхната и нашата обич, и признателност изпълват дните ви с радост и щастие!

Честит празник!

 
Начало на информационно-разяснителната кампания за предстоящия Национален референдум
Написано от Пресцентър   
Петък, 25 Септември 2015 19:55

Referendum zaedno s mestnite izboriДнес се дава началото на информационно-разяснителната кампания за предстоящия Национален референдум.

С протоколно решение на Министерски съвет от 23.09.2015 г., е одобрено съдържанието на Информационен лист за референдума, насрочен за 25.10. 2015 г.

Въпросът, на който гражданите на Република България ще отговорят с „Да“ и „Не“е "Подкрепяте ли да може да се гласува и дистанционно по електронен път при провеждане на изборите и референдумите?".

Можете да изтеглите и запознаете със съдържанието на Информационния лист от тук.

 
Поздравителен адрес за Деня на град Перник от областния управител Ирена Соколова
Написано от Пресцентър   
Понеделник, 19 Октомври 2015 11:59

IMG 20151019 110807

Скъпи жители на Перник,

Приемете моите поздравления по повод деня на „Свети Иван Рилски“, Деня на нашия град.

Днешният празник ни прави съпричастни към историята на древния и прочут град Перник.

Вече 112 години на тази дата перничани доказваме, че един малък град има своите големи достойнства.

Този ден носи в себе си енергията и огъня на славното минало. То е нашето основание за гордост и самочувствие, и ни вдъхновява за изграждането на съвременния облик на нашия град.

С гордо вдигнати глави сме преминали през много изпитания и трудности. Нека вярваме, че светецът Иван Рилски, както досега, така и занапред ще бди над нас, ще пази всички, ще ни напътства, за да можем заедно да продължим развитието на Перник и областта.

В този празничен ден Ви желая здраве и благоденствие. Бъдете активни, критични, участвайте в живота на града ни, защото ние сме този град и ние създаваме неговата история.

Уверена съм, че ни очакват много добри дни, изпълнени с успехи и просперитет за нашия неповторим град Перник.

Нека бъдем горди перничани.

Честит празник!

 
Подготовката за изборния процес върви по утвърдения план-график
Написано от Пресцентър   
Сряда, 07 Октомври 2015 16:35

IMG 20151007 140327Подготовката за изборния процес върви по утвърдения план- график. Това стана ясно на проведена работна среща в Областна администрация Перник.

На срещата, председателствана от определения от областния управител Ирена Соколова, ръководител на организационно-техническия екип Валентин Димитров, присъстваха представители на всички общини, общински избирателни комисии,  на сектор охранителна полиция в дирекцията на МВР, РУПБЗН, ТЗ ГРАО и „Информационно обслужване”АД.

Те докладваха, че към момента не срещат трудности в огранизационно-техническата подготовка, извършваните дейности са синхронизирани с хронограмите на ЦИК за предстоящите местни избори и национален референдум.

продължава>
 
КОНКУРС ЗА ЕСЕ НА ТЕМА "СКРИТОТО МИНАЛО НА БЪЛГАРИЯ - 1944-1989г."
Написано от Пресцентър   
Четвъртък, 01 Октомври 2015 12:32

konkurs za eseОбластният управител Ирена Соколова и евродепутатът Андрей Ковачев, с подкрепата на Фондация “Конрад Аденауер” обявяват конкурсза есе на тема "Скритото минало на България - 1944-1989г."

Конкурсът е продължение на инициативата, представяща изложбата "България 1944-1989. Забранената истина.", с автори Фанна Коларова и Стоян Райчевски.

Конкурсът цели да привлече вниманието на младежите от областта към периода от нашата история, който е познат с индустриалните си успехи и непознат с платената за тях човешката цена. Вече имаме възможност да изградим цялостна картина за периода, който предизвиква възторзи и омраза, носталгия и отхвърляне. С убеждението, че обществото ни е с налични знания и достъп до източници, от които да прочетем и знаем истината за тези години от историята ни, каним младите да изразят позиция, мисли, знания и мнение в есеистична форма.

продължава>
 
Областният управител участва в общественото обсъждане на новия план за управление на ПП"Витоша"
Написано от Пресцентър   
Сряда, 30 Септември 2015 10:17

photo 1Областният управител Ирена Соколова участва в официално Обществено обсъждане на проекта за нов план за управление на ПП „Витоша”, което се проведе в Националния исторически музей.

Планът бе подробно представен и обсъждан по време на събитието. Той се разработва по договор за изпълнение на обществена поръчка с предмет „Актуализация на Плана за управление на Природен парк „Витоша“ за периода 2015 – 2024 г., включително разработване на геобази данни и карти, и развитие на ГИС на Природен парк „Витоша“ и е част от проект „Дейности по устойчиво управление на Природен парк Витоша“, финансиран от ОП „Околна среда 2007-2013 г.“

продължава>
 
Изложба и дискусия на тема "България 1944-1989. Забранената истина"
Написано от Пресцентър   
Петък, 25 Септември 2015 08:13

11999845 10204673399223745 3737294783179934170 oОбластният управител на Перник Ирена Соколова и ръководителят на българското бюро на фондация "Конрад Аденауер" Марко Арндт откриха изложба и дискусия на тема "България 1944-1989. Забранена истина".

В галерия "Атриум" са подредени фотоси, отразяващи теми и събития от комунистическата действителност. Проектът показва малко познати факти от историята на България през годините на комунистическата диктатура, коментираха авторите на изложбата Фанна Коларова и Стоян Райчевски.

продължава>
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 9 от 52