Областна администрация Перник

Намирате се в: Начало
С общоградско шествие бе отбелязан Деня на независимостта
Написано от Пресцентър   
Сряда, 23 Септември 2015 09:46

12039156 10204664208233976 7261902395838879632 oНа 22 септември 1908 г. княз Фердинанд със специален манифест тържествено обявява независимостта на България. Обявен за официален празник с решение на Народното събрание от 10 септември 1998 г.

Отбелязването на празника започна с поднасяне на венци и цветя пред паметник “Кракра Пернишки”. Честването продължи с тържествено шествие, от паметника до общински комплекс „Дворец на културата”, където по традиция бе издигнато българското знаме.

Да почете 107-годишнина от обявяването на независимостта на България, на събитието присъства областният управител Ирена Соколова.

„Пътят, който нашите предци са извървели до 22 септември 1908 година ни дава днес увереността и самочувствието на българи, на европейци, на достойна част от световната история.

продължава>
 
Областният управител официален гост на откриването на втория футболен турнир "Зайо байо"
Написано от Пресцентър   
Вторник, 22 Септември 2015 12:17

IMG 20150922 092756Днес бе  даден старт на второто издание на футболния турнир за деца – „Зайо Байо“. Организатор на турнира е СД „Сани Конс Тодорови”, производител на царевични и пшенични пръчици „Зайо Байо“ и Ф.К. „МЕТАЛ – 2002?. Турнирът се провежда под мотото „Спортувай активно, живей здравословно!“.

Областният управител Ирена Соколова бе официален гост на събитието.

„Много важно е детство на нашите деца да е изпълнено със смисъла, който носи спорта.Той развива уменията и качествата, борбената способност и в последствие дава успех на децата ви. Няма момчешко сърце, което да не тръпне когато види коженото кълбо. Този спорт ще ви даде безценни житейски умения  –  да работите в екип, да обичате човека до себе си и да му помагате, а именно така ще бъдете горди и успешни хора“ , поздрави тя участниците и пожела успех на всички отбори.

продължава>
 
В Перник се проведе среща между екип от директори на ЕБВР и представители на бизнеса в региона
Написано от Пресцентър   
Понеделник, 14 Септември 2015 19:37

12010526 1466423853664038 1513556705051814322 oПо инициатива на Областният управител и Европейската банка за възстановяване и развитие /ЕБВР/ в Перник се състоя среща между екип от директори на банката и представители на местния бизнес. Целта на срещата бе да се осъществи диалог между бизнеса в региона и банката. На нея бе даден фокус върху финансовите инструменти и инициативи на ЕБВР, които са на разположение за подпомагане на местните предприятия в региона.

В делегацията на ЕБВР участвахаМатео Патроне, регионален директор за Румъния и България, Милен Георгиев и Матео Коланжели, и.д. директори за България, както и Иван Церовски, специалист по финансиране на МСП.

продължава>
 
Поздравителен адрес за Деня на Съединението на Княжество България с Източна Румелия
Написано от Пресцентър   
Неделя, 06 Септември 2015 09:24

076-ти септември е датата, която символизира нашите ценности - националната ни принадлежност и българско самосъзнание!

Днес е деня ,на който всички българи по света отбелязваме Съединението на Княжество България с Източна Румелия.

На тази дата преди 130 години, Обединена България поема уверено историческата си съдба на самостоятелен и равноправен участник в нова Европа.

Нека отдадем заслужена почит към онези българи, превърнали в реалност народните въжделения за териториална и държавна цялост на Отечеството ни и проправили пътя му към национална независимост.

Ние имаме отговорната задача да продължим техните дела и мисия, като запазим българското самоусещане и положим усилия да имаме видими резултати в развитието на България.

Честит праник!

 
Областният управител Ирена Соколова откри ХIII-тото издание на „Летен университет”
Написано от Пресцентър   
Сряда, 26 Август 2015 10:59

unnamedБлизо 400 студенти от над 20 университета от страната се включиха в поредното ХIII-то издание на Летен университет, организиран от Национално представителство на студентските съвети в Република България /НПСС/.

          Областният управител Ирена Соколова даде официално начало на тазгодишното издание на бляскавото откриване в курортния комплекс Албена.

        „Скъпи студенти, състезатели, млади хора, поздравявам ви за активността и избора да влизате в спортни битки и състезания, за да станете победители. Вие знаете, че на първото място ще застане само един от вас, но всички останали ще бъдат горди олимпийци. Най-важният път, които трябва да извървите към победата е път, по който се става добър човек.

продължава>
 
Поздравителен адрес за Деня на миньора
Написано от Пресцентър   
Вторник, 18 Август 2015 11:11

11УВАЖАЕМИ БИВШИ, НАСТОЯЩИ И БЪДЕЩИ МИНЬОРИ,

       Радвам се да Ви поздравя по повод Националния професионален празник – Ден на миньора!

       Добивът на подземни богатства е отговорна и трудна професия. Вие сте свързали съдбата си с рудодобива и въгледобива, с извличането на блага от недрата на земята, блага, които дават живот на икономиката на страната и на нас самите!

        Затова сме длъжни да насърчаваме всяка инициатива и политика, която гарантира оптимистична перспектива за предприятията от минния бранш, за подобряване условията на работа и гарантиране на безопасност на труда.

       Отправям поздрави към всички Вас, свързани с минния отрасъл, като Ви пожелавам преди всичко здраве, дълголетие и работа, носеща удовлетворение!

       Честит празник!

 
Областният управител поздрави учители и ученици за новата учебна 2015/2016 година
Написано от Пресцентър   
Вторник, 15 Септември 2015 12:38

IMG 20150915 093131Областният управител Ирена Соколова присъства на тържественото откриване на новата 2015/2016 учебна година в две училища от област Перник - ПМГ "Христо Смирненски" и ОУ "Св. Иван Рилски".

Тя се обърна с топли думи на приветствие към всички учители и ученици, като им пожела успешна и спорна учебна година.
"Уважаеми преподаватели бъдете духовният и морален ориентир за децата, които се учат от Вас. Драги родители стойте редом до децата си, дарявайте ги с любов и ги възпитавайте в уважение към учителите и институциите, защото така се изгражда успешна и сплотена нация.Мили ученици, приемете словото и знанието в сърцето си и знайте, че единствено с учене се постигат успехи” каза Ирена Соколова.

продължава>
 
Ирена Соколова настоя за извършването на проверки във връзка с инициативата"Да пазим децата на пътя"
Написано от Пресцентър   
Вторник, 08 Септември 2015 13:38

3e8f7f02de1f4bf8cb4ab3a11cb2d1a1Национална кампания на тема „Да пазим децата на пътя” е инициатива на Министерство на вътрешните работи. Тя има за цел постигане на намаление на пътнотранспортните произшествия и травматизма при децата.

С цел създаване на по-добри условия за опазване живота и здравето на децата в пътното движение, областният управител на Перник Ирена Соколова, настоя компетентните органи да извършат проверки установяващи наличието/неналичието, състоянието и целостта на оградните съоръжения около учебните и детски заведения.

До началото на учебната година е създадена организация за провеждането на разяснителна кампания от институциите, организациите и общинските власти, за привличане вниманието на обществеността за опазване на живота и здравето на децата в пътното движение.

продължава>
 
Започва изпълнение на укрепителни работи в района на кв. „Рудничар”
Написано от Пресцентър   
Петък, 04 Септември 2015 20:28

IMG 20150701 162031„От понеделник 07.09 започва изпълнението на укрепителни дейности в два опитни участъка, в квартал „Рудничар”. Целта е да бъдат конкретизирани техническите параметри за изпълнение, като същевременно ще бъдат запълнени най-опасните участъци и ще бъде ограничен интензитета на сляганията”, съобщи областният управител Ирена Соколова.

Дейността по корекцията и възстановяването ще се извършва от специалистите на „Мини-Перник“ в ликвидация, в рамките на финансирания проект - „Изготвяне на проект за отстраняване на вредните последици, причинени от въгледобивната дейност на „Мини-Перник“ в рамките на град Перник“.

В периода до 04.09.2015 са завършени изследванията за оконтуряване на празните пространства и обхвата и структурата на нарушените зони в квартал „Рудничар”.

продължава>
 
Жителите на още 26 села в област Перник ще избират кмет на населеното си място
Написано от Пресцентър   
Сряда, 19 Август 2015 15:56

660 66c5f332b6da3317870a35b8df8f7335Жителите на 26 села в област Перник ще могат да изберат сами кмет на населеното място. Това става възможно след промени в Закона за административно-териториалното устройство. Съгласно разпоредбата, пряк избор на кмет ще има във всички населени места с население над 100 души с постоянен адрес към деня на обнародването на указа на президента за насрочване датата на местния вота.

          На предходните местни избори през 2011 година за кметове на кметства се гласуваше само в населени места с над 350 души.

продължава>
 
Областният управител свика информационна среща за предотвратяване на разпространението на бруцелоза
Написано от Пресцентър   
Понеделник, 17 Август 2015 12:20

IMG 20150817 100207В Областна администрация Перник се проведе информационна работна среща във връзка с възникнали огнища на болестта бруцелоза по дребните преживни животни в област Кюстендил. Причина за наличието на болестта е незаконната търговия на животни от Република Гърция. Засегнати са община Рила и община Кочериново.

Поради близостта на област Перник със засегнатите общини, областният управител Ирена Соколова свика срещата с цел взимането на конкретни мерки за предотвратяване на разпространението на болестта в пернишка област.

На срещата присъстваха кметове и представители на общините от областта, служители на областното и рейонните управления на МВР, ОД „Автомобилна администрация”, директорът на ОДБХ Перник д-р Елза Драгомирова, началник отдела „Защита на животните” /ЗЖ/ при ОДБХ д-р Любомир Цветков и ветеринари от всички общини.

продължава>
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 10 от 52