Намирате се в: Начало Новини Асфалтират пътищата Стрезимировци – Трън и Извор – Земен за 9 млн. лв.
Асфалтират пътищата Стрезимировци – Трън и Извор – Земен за 9 млн. лв.

Състоянието на пътищата беше и основната тема, която поставиха кметовете и кметските наместници от община Земен, които дойдоха на изнесения приемен ден в града. Сериозен проблем за жителите и преминаващите през Калотинци и Раянци е свлачище в района, което от години създава проблеми особено през зимния сезон. Това сподели с областния управител кметският наместник на двете села Светла Тошева. В много лошо състояние е и пътят от Земен до Дивля и Враня стена. Хората плащат винетки, а са принудени да чупят колите си по изровените пътища, каза Тошева. Тя потърси съдействие от Михайлов за осигуряване на средства от Междуведомствената комисия по бедствия и аварии за укрепването на подпорна стена край гробищния парк в Раянци и Калотинци.

Проблеми със състоянието на пътищата за Горна Врабча и Мурено постави и кметският наместник на Горна врабча Митко Сотиров. Наместникът на Блатешница постави сходни въпроси. Областният управител увери, че ще направи необходимото всички проблемни пътища в посочените населени места да бъдат рехабилитирани. Решение ще се намери и за решаване на проблема с водоснабдяването на с. Глоговица.

Директорът на детската градина в Земен пък потърси съдействие за отпускане на допълнителни средства за детското заведение  и осигуряване на по-добри грижи за малчуганите от малкото градче.