Намирате се в: Начало Новини Областният управител поздрави музейните работници по случай 60 г. от основаването на РИМ -- Перник
Областният управител поздрави музейните работници по случай 60 г. от основаването на РИМ -- Перник

В обстоен доклад директорът на музея Емилия Велинова припомни имената на всички над 100 души, които през години са дали своя принос за да бъде днес РИМ – Перник една от водещите културни институции в региона. В приветствието си кметът на Перник Росица Янакиева поздрави музейните работници за резултатите от тяхната работа и отбеляза активната работа с децата и младите хора, както и превръщането на музея в атрактивно и желано място за перничани. „Гордеем се, че РИМ – Перник“ е сред членовете на нашето наскоро учредено сдружение“, сподели председателят на Сдружение „Български музеи“ Борис Хаджийски.

Тържествения момент направиха запомнящ се изящните балерини от балетно студио „Вая“ към ОДК и музикантите от КО „Орфей“ с диригент Райчо Христов, които изненадаха празнуващите и гостите с оригинален микс на моцартовата „Малка нощна музика“ и хитът на всички времена Happy Birthday to you, без която не минава нито един рожден ден никъде по света. Специално за празника бе изработена огромна торта, с която се почерпиха всички гости.

Областният управител Михаил Михайлов връчи поздравителен адрес, в който се казва:

" В шестте десетилетия от своето основаване музеят в Перник се е утвърдил като водещ културен институт не само на територията на Перник, но и в цялата област. Благодарение на усилията на поколения музейни работници Перник пази своята памет и тачи своето минало. А това е необходимо, за да търсим вярната посока към утрешния ден”.

Рим - 60г.