Намирате се в: Начало Новини Спасиха тролеите в Перник - засега
Спасиха тролеите в Перник - засега
За целта обаче е необходимо община Перник да поиска субсидията с нарочно писмо, което до момента все още не е направено. От своя страна от ЧЕЗ са поискали гаранция от страна на Община Перник и на ОП "Тролейбусен транспорт", че субсидията ще бъде преведена на електроразпределителното дружество.

ЧЕЗ и ОП "Тролейбусен транспорт" се споразумяха субсидията от МФ да бъде преведена до утре - 21 февруари - за поетапно изплащане на натрупаните за ток суми. До 26 февруари пък ще бъде изработен споразумителен протокол за окончателното им разплащане.

До горещия проблем се стигна след като от ЧЕЗ предупредиха, че ще спрат тока на ОП "Тролейбусен транспорт" като крайна мярка заради натрупаните задължения в размер на 247 000 лева. На тях вече са начислени и 21 000 лева лихви. Между двете предприятия вече е подписван погасителен план, който обаче не е спазен.

"Възмутен съм от Община Перник и от ОП "Тролейбусен транспорт", каза на пресконференция областният управител Михаил Михайлов. Според него е необходимо кардинално решение по отношение на съдбата на тролеите в Перник от страна на принципала ОбС. Трябва или да се изработи оздравителен план за дружеството или то да бъде закрито, категоричен е Михайлов.

Подписаното споразумение между ЧЕЗ - България и фирма "Тролейбусен транспорт" можете да видите тук: