Намирате се в: Начало Новини Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към МС съдейства за укрепване на свлачището при с. Калотинци
Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към МС съдейства за укрепване на свлачището при с. Калотинци

 Усложнената ситуация от свличането на земни маси на път III – 623 / Земен – Раянци/ в участъка на село Калотинци бе поводът специална комисия от представители на различни институции да посетят мястото. Свлачището е сериозно и е провокирано от събралите се подпочвени води при интензивното топене на снеговете. Това установиха зам. областният управител Георги Шарлачки, който беше в с. Калотинци заедно с директора на Гражданска защита Георги Кюркчиев, директора на Областно пътно управление Румен Сачански, кметът на Земен – Димитър Сотиров, неговият заместник г-н Боянов, специалисти от земенска община и представители на фирмата, която се грижи за поддържането на третокласната пътна мрежа.

 Вчера са изчистени от пътното платно 300 куб.м. земна маса, която е застрашавала и къщите, които са под пътя. Движението вече е възстановено. След оглед на пътния участък и оценяване на потенциалната опасност от свличащите се земни маси, представителите на различните институции са набелязали конкретни мерки за укрепване на свлачището. Непрекъснато се следи за състоянието и движението на земната маса. Установена е и кореспонденция с Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет с цел отпускане на средства за укрепване на мястото.