Намирате се в: Начало Новини СЕРГЕЙ ИГНАТОВ И ИРЕНА СОКОЛОВА - ПАТРОНИ НА ИНИЦИАТИВАТА ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА ТЕАТРАЛНАТА СЦЕНА В ПЕРНИК
СЕРГЕЙ ИГНАТОВ И ИРЕНА СОКОЛОВА - ПАТРОНИ НА ИНИЦИАТИВАТА ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА ТЕАТРАЛНАТА СЦЕНА В ПЕРНИК

 Министър Игнатов заяви, че новият закон за образованието в България има за цел да го направи по-конкурентно и да бъде синхронизирано с европейските изисквания. За да се случи това е много важно участието на обществото и най-вече на младите хора. Това е същността и на кампанията на младежката организация на ПП ГЕРБ „Спасете образованието – сега”. На 13.03. 2010 г. ще бъде разположена шатра в центъра на града ни, където ще се приемат предложения за промени в образователния закон.

 На пресконференцията беше дискутирана и  темата за квалификацията на учителите, за което министерството е заделило през настоящата година 1,9 млн. лева.

  Сергей Игнатов каза, че образователното министерство ще подсигури стипендии за децата на учителите, които тръгват по техния път. По този начин те ще бъдат подпомогнати в процеса на следването си, което е една изключително добра инициатива.  Повече млади и образовани преподавателски кадри трябва да влязат в средното и висшето училище, е позицията на просветния министър.