Намирате се в: Начало Новини Сенчестият бизнес и бюрокрацията сред най-големите проблеми на частните предприемачи
Сенчестият бизнес и бюрокрацията сред най-големите проблеми на частните предприемачи

Множество бюрократични изисквания затрудняват работата на бизнесмените, оплакаха се участниците в срещата. Непрекъснато се иска Актуално състояние, удостоверения от НАП, актуализация на информацията в Търговския регистър и куп други формалности, които изискват часове наред стоене пред гишета и плащане на такси. На фона на голямата безработица за предприемачите е трудно да наемат квалифицирана работна ръка. Няма връзка между реалните потребности на бизнеса и професионалното профилиране в училищата в региона, констатира се на срещата. Междуфирмената задлъжнялост и трудната комуникация с ЕРП, както и високата цена на тока за промишлени нужди също затрудняват работата на предприятията.

            "Добре е, че държавата се обръща към бизнеса.", споделиха участниците в срещата и настояха поставените проблеми да бъдат отнесени до компетентните органи. "Факт е, че след подобна среща преди време част от въпросите като незаконният добив на въглища и ускоряването на връщането на ДДС от държавата на бизнеса получиха разрешение.", отбелязаха предприемачи.

            Срещата бе организирана от Областната администрация и Търговско-промишлената палата в Перник. Целта бе да се дефинират основни проблеми за бизнеса. Това е само от първата от поредица срещи, в които ще бъдат канени и представители на регионалните поделения на различни държавни структури и министерства, отбеляза областният управител Михаил Михайлов. Така поставените въпроси ще достигат най-бързо до компетентните органи.

sreshta s biznesa -1