Намирате се в: Начало Новини Областният управител откри изложба с портрети на български герои
Областният управител откри изложба с портрети на български герои

 

Той подчерта, че не случайно е избрал това място да подреди картините на Александрина, тъй като това е едно от най-представителните пространства в областта, откъдето минават много хора. Това е втората изложба, която се открива във фоайето на областната администрация и намеренията са пространството да се използва и занапред за различни срещи и събития.

Евродепутатът Евгени Кирилов поздрави младата художничка за нейния талант и родолюбие и подчерта, че подобни изложби трябва да бъдат организирани и показвани и в европарламента.

Александрина Александрова представи цял цикъл с графики с ликовете на героите на България. Тук са портретите на Левски и Ботев, Панайот Волов и Стефан Караджа, Паисий и Вазов. Момичето ги рисувало, вдъхновено от техния подвиг и с идеята да популяризира идеите сред своите връстници. Тя се увлича и от история и членува в клуб „Историк“ в ТПГ „Н. Й. Вапцаров“ в Радомир.

На откриването на изложбата се събраха близки и приятели на Александрина, учителите й от ТПГ „Н. Й. Вапцаров“ в Радомир, нейните родители. Портретите, рисувани от Александрина, вече са показвани и в музея "Войнишко въстание" в родния й град Радомир.

 

Изложба Александрина

 Изложба Александрина