Намирате се в: Начало Новини Областният управител изиска от кмета на Перник цялостната документация за изсичането на гората
Областният управител изиска от кмета на Перник цялостната документация за изсичането на гората

При допитване на жителите на квартала до Община Перник им е обяснено, че дружеството на г-н Гергинов има подписан договор с община Перник за "санитарна сеч" на 600 куб. см. иглолистна гора. За жителите на квартала е видно, че гората се изсича поголовно като "не се извършва санитарна сеч", а обратното- "изсичат се най-здравите и хубави дървета", а количеството на изсечените дървета "очевидно е в пъти повече от договореното", за което Инициативният комитет разполага с богат снимков материал и видео, се казва още в подписката на Инициативния комитет, цитирана от Областния управител.

В тази връзка и на основание чл. 31, ал. 1, т. 1, т. 4, т. 5 от Закона за администрацията и предвид големия обществен интерес Областният управител Михаил Михайлов изисква във възможно най-кратък срок Община Перник да му предостави заверени копия на всички документи от преписката, касаеща сключването на въпросния договор, както и заверено копие на цитирания договор. Губернаторът настоява също така да получи информация дали Община Перник осъществява някакъв контрол по изпълнението на този договор и ако да, то на какви периоди от време.