Намирате се в: Начало Новини Област Перник и ЮЗУ "Неофит Рилски" в Благоевград обединяват усилия за качествено образование
Област Перник и ЮЗУ "Неофит Рилски" в Благоевград обединяват усилия за качествено образование

 В документа двете институции се ангажират да работят за това повече млади хора от Пернишка област да продължат обучението си в различните квалификационни степени и специалности в ЮЗУ „Неофит Рилски” в Благоевград. За целта ще бъдат набелязани мерки за популяризиране на възможностите, специалностите и формите на обучение, които университетът предлага.

Меморандумът е в контекста на мащабна програма, която предвижда задълбочаване на взаимодейстието между областните администрации и висшите училища в България. Област Перник е една от малкото администрации, която има разработена дългосрочна образователна стратегия за учене през целия живот. Акцент в сътрудничеството с ЮЗУ „Неофит Рилски” ще бъде възможността за квалификация и преквалификация на учители.

В срещата взеха участие началникът на РИО на МОН в Перник Ваня Коконова, директори на училища от област Перник, Красимир Папучаров - директор на дирекция „Образователни дейности” в ЮЗУ „Неофит Рилски” и Елена Балабанска - експерт от университета.

Областна администрация – Перник е отправила покана и до президента и ректора на Европейския политехнически университет за подписване на меморандум за сътрудничество.