Намирате се в: Начало Новини Асфалтират пътя Батановци - Пали лула - Гигинци
Асфалтират пътя Батановци - Пали лула - Гигинци

Проектът бе внесен от Областна администрация - Перник.

Съгласно проекта до момента са изградени отводнителни канавки край пътя, възстановена е подпорна стена и е укрепено свлачище в с. Ноевци, асфалтът е фрезован. Вече започна полагането на новата асфалтова настилка. Предстои изграждането на бордюри в населените места, през които минава пътната отсечка.

Пътят е от съществено значение за развитието на целия регион, не само защото ще обслужва жителите на населените места, през които минава, поясниха областният управител Михаил Михайлов и народният представител Станислав Владимиров, които инспектираха работата на обекта. Крайната цел е да се изгради удобен път до Гигинския манастир, който е атрактивен и важен обект и може да даде големи възможности за развитие на поклоннически и културен туризъм в този край. Вече е спечелен проект и за изграждане на пътя от с. Гигинци до светата обител и в момента тече процедура за избор на изпълнител.

Изработва се и проект за ремонт на пътя Перник - София през Владая - един от най-невралгичните пътни участъци, през който ежедневно пътуват хиляди перничани и жители на областта, информира народният представител Станислав Владимиров.

Remont - pat