Намирате се в: Начало Новини Общественици дискутират проблемите на патриотичното възпитание по покана на областния управител
Общественици дискутират проблемите на патриотичното възпитание по покана на областния управител

 

Предстоящият форум, който ще се проведе на 18 юни от 11 ч. в Конферентната зала на Двореца на културата, ще бъде поредната инициатива на областния управител Михаил Михайлов в партньорство с националната инициатива "Една детска сълза - една молитва", насочена към патриотичното възпитаниие на младите хора. В навечерието на Националния празник на България 3 март стотици деца от училища на територията на областта се включиха и сами организираха акции и събития, посветени на бележитата дата. Кампанията премина под мотото "Силата на българия" и предизвика широк обществен отзвук. Последваха поредица от инициативи, свързани с Деня на Европа 9 май и Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост 24 май. Преди няколко седмици подобен широк форум срещна интелектуалци и общественици от областта, академиците Георги Марков, Антон Дончев и Константин Косев и проф. Андрей Пантев.

Важно е за патриотичнотото възпитание на младите хора да носи отговорност цялото ни общество, смята областният управител Михаил Михайлов. За целта трябва да бъдат пренебрегнати лични и партийни интереси и да се работи целенасочено и последователно с ясни приоритети, категорични са организаторите на дискусията.