Намирате се в: Начало Новини Четири пътни участъка в Пернишко очакват финансиране
Четири пътни участъка в Пернишко очакват финансиране

Областният управител на Перник арх. Михаил Михайлов е изпратил писма до министъра на регионалното развитие и благоустройството Десислава Терзиева и до председателя на УС на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Стефан Чайков, в които обяснява необходимостта от осигуряването на средства за ремонт и рехабилитация на важни  отсечки.

Вече е проведен търг и е избран изпълнител, който да изготви проект за пълна рехабилитация на пътя София - Гюешево. Ако бъде извършена реконструкцията на целия път, ще се реши и проблемът на натоварения транспортен възел край с. Драгичево в рамките на този проект.

Очаква се финансиране за изграждането на детелината при индустриалната зона в Перник, която ще бъде дублиращ маршрут на автомагистрала "Люлин". По програмата "Региони в растеж" предстои да се реализира проектът за ремонт на пътя Извор - Лобош - Земен през периода 2014 - 2015 г.

Със съдействието на народните представители от областта вече е подготвена процедурата за обществена поръчка за изграждането на пътя Драгичево - Рударци - Кладница - натоварен пътен участък, който поема голям трафик.

Продължава и ремонтът на пътя Батановци – Пали лула – Гигинци. За ремонта на участъка с дължина 12 100 км. бяха отпуснати 3 млн. лв. от държавния бюджет по програмата „Растеж и устойчиво развитие на регионите“. Проектът бе внесен от Областна администрация – Перник.