Намирате се в: Начало Новини Областният управител се срещна с кметове на населени места в Пернишко
Областният управител се срещна с кметове на населени места в Пернишко

80% от жителите на гр. Батановци подкрепят с подписка премахването на остаряла жп-линия, която играе ролята на дига и при евентуално наводнение би застрашила живеещите в близост хора, заяви кметът на града Радослав Банчев. С оглед сериозността на проблема, г-жа Павлова поиска цялата информация да бъде описана и входирана с писмо в деловодството на ОА – Перник, за да бъде поискано експертно становище от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кратки срокове въпросът да бъде решен.

Кметът на с. Студена Красимир Христов сподели тревогата на жителите на селото по повод съществуващите кариери и предоставените концесии за нови разработки, особено тези, които се намират на 500 м. от населеното място.    

Кметът на кв. Бела вода Стефан Давидков постави въпроса за предприемане на бързи мерки за обезопасяване на опасния участък от пътя София – Гюешево, който пресича квартала и където стават множество пътно-транспортни произшествия.    

Румен Петров, кмет на кв. Църква, помоли за съдействие за сформиране на експертна комисия от ОА – Перник, която да направи оглед и и да изготви становище за състоянието на сградата на бившето АПК, която е държавна собственост.

За оказване на по-сериозен контрол върху фирмите, ангажирани със зимното почистване на пътищата в населените места на областта апелира кметът на с. Кладница Васил Мирчев.

Кметовете и кметските наместници заявиха, че наетите лица по програмата за временна заетост са били в помощ и подкрепа на всяко кметство.  

Г-жа Павлова благодари на всички участници в срещата, пожела им успешна работа и заяви, че ще направи възможното лично да посети повечето населени места в Пернишко и да проследи организацията за провеждането на предстоящите парламентарни избори на 05.10.2014г.