Намирате се в: Начало Новини Проведе се второ заседание на Областния щаб за подготовката на област Перник при зимни условия
Проведе се второ заседание на Областния щаб за подготовката на област Перник при зимни условия

Директорът на Областно пътно управление-Перник /ОПУ/ г-н Румен Сачански докладва, че след първото заседание на Областния щаб са направени още две проверки на фирма „Лиел констракшън” - на 18ти и на 21ви ноември. Проблемът с дублиращата се техника е отстранен. Всички оперативни пунктове, които са били без необходимите материали, вече са заредени със сол и пясък. Планира се и трета, изненадваща проверка, за да се удостовери готовността на фирмата за 24 часово дежурство и поддържане на пътните участъци. Договорът на ОПУ-Перник с фирмата изтича на 16ти декември. Процедурата по сключване на нов договор е обявена още на 26 юни 2014 г., но поради обжалване не е приключена. В тази ситуация, от Изпълнителна пътна агенция пристъпват към процедура по чл.90 от ЗОП или удължаване на договора с настоящата фирма – „Лиел констракшън” при условие, че отговаря на изискванията за техника и материали.

Г-н Иван Иванов, кмет на община Перник, отбеляза, че е запознат със ситуацията в петък. Той съобщи, че е разпоредил да се пристъпи към процедура по чл. 90 от ЗОП. Поканени са фирми за участие в процедура по избор на изпълнител за снегопочистване на уличната мрежа в община Перник. Всички юридически лица са заявили готовност да започнат почистване още от края на ноември. Кметът увери, че предприетите бързи действия ще предотвратят задълбочаване на проблема и община Перник ще разполага с договор за снегопочистване и след първи декември. Съвместните усилия на Общината и Общински съвет Перник са довели и до отпускането на средства към училищата и неотоплени учебни заведения няма да има.

Представителят на фирма „Лиел констракшън” – г-н Росен Миланов докладва, че фирмата е в готовност за работа при зимни условия и представи на участниците в заседанието Оперативен план за работа на дружеството.

На заседанието присъства и г-н Кремен Георгиев – изпълнителен директор на „Топлофикация Перник”, който уведоми, че ремонтите по съоръженията са приключили и дружеството е в готовност да осигури топлоподаване.