Намирате се в: Начало Новини Проведе се второ заседание на Оперативната група във връзка със зимен сезон 2014г.-2015г.
Проведе се второ заседание на Оперативната група във връзка със зимен сезон 2014г.-2015г.

 Проведе се второ заседание на Оперативната група във връзка със зимен сезон 2014г.-2015г.

На 13.01.2015г., се проведе второто заседание, на Оперативната група сформирана за бързи реакции при зимни условия.  На  срещата областният управител на Перник г-жа Ирена Соколова и директорите на териториалните структури обмениха информация за ситуацията   на територията на област Перник от изминалата седмица.
В началото на 2015 година Областният управител разпореди със заповед ежеседмичното провеждане на заседанията на Оперативната група в рамките на зимния сезон.
Обстановката в област Перник продължава да бъде спокойна докладва директорът на ОД на МВР Славчо Станиславов.
Г-н Емил Костадинов – главен експерт в Областното пътно управление /ОПУ/ потвърди, че почистващите съоръжения продължават да бъдат в изправност и поддържат пътната инфраструктура в състояние осигуряващо спокойно придвижване. След обилните снеговалежи и натрупалата се 20см. снежна покривка в гр. Трън е имало леки затруднения, но екипите са реагирали своевременно и пътищата са били почистени и проходими.
Обстойно беше разгледан повдигнатият въпрос на първото заседание на Оперативната група относно липсата на условия за настаняване на бездомни хора през зимния период. Директорът на Регионална дирекция „Социално подпомагане” Ивайла Касърова подаде информация за двама бездомни, които са настанени в жилищна сграда в кв. „Мошино”. На този етап подкрепа за овладяване на проблема с бездомните оказват болницата и профилакториума.
От ЧЕЗ съобщиха за извършени превантивни обходи на съоръженията на територията на Област Перник, при които не са констатирани проблемни участици.
За изминалата седмица през ЦСМП са преминали 551 пациенти, на адрес са били прегледани 20 души, уведоми д-р Юлия Такова – директор на ЦСМП. За момента не се предвижда разширяване на спешния център, за да бъде запазено качественото обслужване на гражданите.
В хода на заседанието беше взето решение на официалната страница на Областна администрация Перник да бъдат публикувани спешните телефони за връзка с ВИК Перник,  паралелно с телефон 112 за да могат гражданите да са запознати с тях и да имат достъп до информация директно от служителите по касаещите ги въпроси.