Намирате се в: Начало Новини Стартира Национална програма за енергийна ефективност в многофамилните жилищни сгради
Стартира Национална програма за енергийна ефективност в многофамилните жилищни сгради

 

    Областна администрация Перник съобщава, че към края на месец януари се очаква да бъдат публикувани Методическите указания към общините и Сдруженията на собствениците, както и да са готови необходимите образци на документите за кандидатстване за 100% безвъзмездна финансова помощ за въвеждане на мерки за енергийна ефективност в допустимите сгради според Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради.

 

   Министерството на регионалното развитие и благоустройството е изготвило специална брошура с най-важните моменти за стартиращата програма, която дава информация и отговори на най-важните въпроси - за това кой и как може да кандидатства по нея и какви са стъпките, които трябва да се направят, какви мерки ще се финансират и кое се счита за недопустим разход по програмата.

 

   Областният управител ще представлява държавата при сключването на споразуменията между общината, Сдружението на собствениците и Българската банка за развитие.

   Подробна информация може да бъде намерена в Брошурата, прикачена по-долу, както и в раздела на Националната програма на сайта на Министерство на регионалното развитие и благоустройството .

 

Брошура