Намирате се в: Начало Новини Да предадем усещането и духа на „Сурва”
Да предадем усещането и духа на „Сурва”

Сдружение „Кракра арт” организира изложба на темата „Сурва” в галерия „Кракра”, на която представи творби на свои членове. Пластики от стъкло, керамика, дърворезба, живопис и приложни изкуства радваха окото на гостите на откриването.

 

Областният управител Ирена Соколова, официален гост на събитието, изказа благодарности за приноса на творците, създали неповторимите произведения на изкуството, изложени в галерията.

 

Тя изрази увереност, че такъв тип изложби допринасят фестивалът да се превърне от обредност и обичайност в един истински градски фестивал.

 

„Смятам, че този месец, преди големия карнавал е времето, в което ние най-добре усещаме духа на фестивала и живеем с пулса на това шарено шествие. Закърмени сме с него и си струва да го предадем на децата си по начина, по който ние носим в себе си” каза още Соколова.

 

По повод предстоящия XXIV Международен фестивал на маскарадните игри и обичаи „Сурва” 2015 перничани и техните гости могат да се насладят на тази и още много изложби посветени на най-значимото събитие от културния календар на региона.

 

Информация за програмата може да намерите на официалния сайт на фестивала http://www.surva.org/