Намирате се в: Начало Новини 20% по-високо финансиране на спортните клубове в пернишка област
20% по-високо финансиране на спортните клубове в пернишка област

Заместник-министърът на спорта Калин Каменов съобщи, че активността на спортните клубове от Пернишка област за представяне на проекти по програмата „Спорт за децата в свободното време” е била доста по-висока.Така през 2015 година дейностите за спорт и физическа активност на децата от областта ще бъдат обезпечени с 20% по-високо финансиране в сравнение с изминалата година.

 

Това стана ясно при посещението на заместник-министъра в града ни, по покана на областния управител Ирена Соколова.

 

Заместник-министър Каменов изрази желание повече клубове да кандидатстват и по програмата „Спорт за деца и младежи с увреждания и деца в риск”, по която за момента от Пернишка област е кандидатствал само спортният клуб „Калоян Ладимекс”.

 

Заместник-министърът и областният управител направиха оглед на извършените със средства на министерството ремонти и реновиране на спрециализираните зали за бокс, таекуон-до и гимнастика в спортния комплекс „Дружба”. В непосредствена близост до залата е и теренът, за който има идея да се изгради закрит плувен басейн с олимпийски размери, за какъвто перничани отдавна мечтаят.

 

Заместник.министърът се срещна и с екипа на МИКЦ Перник, за да представи новите задачи за центровете, свързани с работата им на терен, близо до младите хора и особено до младите хора в риск. Министерството на младежта и спорта очаква младежките центрове да познават отблизо реалните нужди и пролбеми на младежите и да се ангажират с активни дейности за оказване на помощ и подкрепа. „В края на годината ще очаквам в отчетите информация за конкретните хора, на които сте помогнали да си намерят работа, да повишат образованието или квалификаицята си, или е предоставена медиаторска подкрепа за решавание на здравословен или социален проблем.” – каза заместник-министър Каменов.