Намирате се в: Начало Новини Ирена Соколова: „Предвиждаме в Перник да има плувен басейн с олимпийски размери”
Ирена Соколова: „Предвиждаме в Перник да има плувен басейн с олимпийски размери”

 

„Предвиждаме в Перник да има плувен басейн с олимпийски размери. Това може да се случи в близките две години, със съдействието на Министерството на младежта и спорта.” Това заяви областният управител на Перник Ирена Соколова заедно с народния представител д-р Вяра Церовска след среща със заместник-министър Калин Каменов. На нея беше обсъден внесения от спортен клуб „Калоян Ладимекс” проект за изграждането на плувен басейн в Перник. Освен за всички перничани, съоръжението ще бъде от полза и за хората с увреждания, тъй като ще разполага със сертификат за безопасност. Предвижда се басейнът да бъде лицензиран и за провеждане на международни състезания. Изготвянето на проекта е дело на председателя на спортен клуб „Калоян Ладимекс” Иво Иванов. До момента идеята е подкрепена и с подписите на 1600 граждани на Перник, настояващи час по-скоро да имат условия за целогодишно плуване.

 

„На територията област Перник няма плувен басейн, с размери, подходящи за провеждането на състезания. Изграждането на такъв ще допринесе за развитието и популяризирането на този спорт. По проект съоръжението ще се намира в близост до спортна зала и стадион, което би осигурило чудесни възможности за спорт в свободното време за гражданите на Перник и областта”, изтъкна областният управител.

 

Соколова и Каменов посетиха спортен комплекс „Дружба”, където се намира терена предвиден за изграждането на басейна. Те направиха оглед на място, за да бъде преценена обективно възможността за реализацията на проекта. „До момента са направени няколко стъпки, едната от които е, че проекта е внесен като приоритетен и се надяваме министерството да отпусне средства за изграждането му. Стойността е 1 800 000лв. Очакваме да получим отговор до края на февруари”, подчерта Соколова.

 

Ирена Соколова не за първи път подкрепя инициатива на СК „Калоян Ладимекс”. Спортната зала, в която клуба осъществява дейността си бе изцяло обновена и оборудвана с нейно съдействие и с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта.