Намирате се в: Начало Новини Областна администрация изисква осигуряване на допълнително електрическо захранване за институциите
Областна администрация изисква осигуряване на допълнително електрическо захранване за институциите

След обменената информация, на седмичното заседание на Оперативната група сформирана за бързи реакции при зимни условия, бе потвърдено, че обстановката на територията на област Перник към този момент е спокойна.

 

Обсъдена беше възможността, сградите с особено предназначение, каквито са МБАЛ „Рахила Ангелова”, ОД на МВР и сградата на „Пожарна и аварийна безопасност”, да бъдат подсигурени с втори електрически кръг на захранване, с който да се осигури безпроблемното функциониране на звената. От ЧЕЗ поеха ангажимент да бъде извършена проверка за предоставяне на допълнително захранване, както и да обезпечат възможността, за осигуряване в кратки срокове.

 

Директорът на ОД на МВР Славчо Станиславов докладва за 11 произшествия на територията на областта. На 19.01.2015г. е регистрирано ПТП със смъртен случай, в останалите 10 пътни инциденти, пострадалите са без сериозни наранявания и травми.

 

Д-р Юлия Такова увери, че към момента няма завишение на острите вирусни инфекции. Броят на постъпилите пациенти с травми е намалял с 50%. През изминалата седмица от ЦСМП са били обслужени 431 адреса.

 

Директорът на Областното пътно управление /ОПУ/ инж. Румен Сачански заяви, че няма заснежени и непроходими пътища. Поради застудяването в последните дни, малки пътни участъци на тероторията на община Трън са били заледени. „Участъците вече са обработени и годни за нормално преминаване” отбеляза директорът на ОПУ.

 

Следващото заседание беше насрочено за 27.01.2015г.