Намирате се в: Начало Новини Осигурена е допълнителна защита на гражданите за предстоящия фестивал
Осигурена е допълнителна защита на гражданите за предстоящия фестивал

 

На днешното си заседание Оперативната група за бързи реакции при зимни условия разгледа събитията от изминалата седмица.

 

От ЧЕЗ уведомиха, че крупни аварии на територията на област Перник не са регистрирани. От дружеството съобщиха още, че през следващата седмица няма планирани профилактики на токоподаването, както и че са подсигурили допълнителни екипи за времето на предстоящите празници.

 

Директорът на Областното пътно управление /ОПУ/ инж. Румен Сачански отбеляза, че комуникационен проблем е причинил краткотрайно забавяне при почистването на пътя Перник – Брезник, по време на обилните снеговалежи през изминалите дни. Осигурена е своевременна реакция и пътят е бил почистен. „Подготвени сме за следващи валежи. Обезпечени сме с 500 тона сол, разпределени по пунктове, без да включваме тези, които са разположени по магистралите.” - отбеляза директорът на ОПУ.

 

Управителят на ВиК Иван Витанов съобщи, че в следствие на обилните валежи, каналната мрежа не е успяла да поеме голямото количество вода и приземния етаж на търговска сграда е бил наводнен. Проблемът е отстранен бързо. Обемът на язовирите на територията на пернишка област се следи и се поддържа в рамките на допустимите норми.

 

Директорът на ОД на МВР Славчо Станиславов увери, че са взети извънредни мерки, предвид очаквания голям брой посетители за Международния фестивал „Сурва” в края на седмицата. За спокойствието на перничани и гостите на града ще дежури целия наличен състав на МВР Перник, както и 40 служители от частни охранителни фирми.