Намирате се в: Начало Новини Областният управител официален гост на връчването на орден „Академически палми”
Областният управител официален гост на връчването на орден „Академически палми”

Областният управител на Перник Ирена Соколова бе офиациален гост на тържествено връчване на отличие на ордена „Академически палми” на преподавателката по френски език в ГПЧЕ „Симеон Радев” , Фиданка Лазарова.

 

За да връчи лично ордена, в града ни пристигна посланикът на Република Франция у нас Н.Пр. Ксавие Лапер дьо Кабан. С награждавнето си педагожката стана първият и единствен в града „Кавалер” на третия по ранг приз на Франция и най-високият в сферата на образованието.

 

„Горда съм, че Перник има преподаватели като вас, които получават своите заслужени отличия не само в нашата страна, но и на международно равнище. Вие сте пример за подражание, както на по-младите си колеги, така и на вашите възпитаници” поздрави Соколова наградената преподавателка.

 

Развълнувана, учителката не скри, че емоциите взимат връх и иначе красноречива, трудно намери думи да изрази вълнението  и признателността си.

 

В синхрон с предстоящия Международен фестивал на маскарадните игри от елитната гимназия бяха организирали изненада за своите гости. За да прогони негативното и да призове доброто, млад сурвакар изпълни залата със звуците на характерни за нашата област, звънци.