Намирате се в: Начало Новини Областният управител присъства на откриването на Център за обществена подкрепа в град Радомир
Областният управител присъства на откриването на Център за обществена подкрепа в град Радомир

IMG 20150202 120209В град Радомир откриха Център за обществена подкрепа /ЦОП/. Той отвори врати и беше осветен с официална церемония, на която почетен гост бе Областния управител на Перник Ирена Соколова.
Центърът играе ролята на защитник на децата в риск и семействата им и  предоставя комплекс от социални услуги, насочени изцяло в подкрепа на подрастващите. Тук ще се осъществява превенция на изоставянето на деца, превенция на отпадане от училище, на насилието и противообществените прояви.  Центърът за обществена подкрепа е мястото където се осъществява консултиране и подкрепа на семейства, на приемни фамилии, на осиновители и на децата отглеждани в тях. Капацитетът на социалното заведение е за 40 деца и в момента той почти е запълнен.
„Поздравявам всеки, дръзнал да се занимава с подкрепата на хора в затруднение. Няма по-прекрасно нещо от това да избереш професия, с която да помагаш и да даваш  на хората около теб вниманието и грижата, от които те се нуждаят. Поздравявам вашия екип и ви пожелавам добра работа.  В мое лице имате съмишленик и винаги можете да разчитате на подкрепа „ каза Соколова.