Намирате се в: Начало Новини Без проблеми и аварии по време на „СУРВА”
Без проблеми и аварии по време на „СУРВА”

На проведеното днес заседание, на Оперативната група за бързи реакции при зимни условия, беше обменена информация за събитията по време на Международния фестивал „Сурва”.

 

Славчо Станиславов - директор на ОД на МВР докладва, че въпреки големия брой посетители, обстановката по време на фестивала е била спокойна. Едно тежко престъпление – убийство е регистрирано на територията на кв. „Изток”. След проведено разследване и събрани доказателства, виновникът е задържан и предстои да му бъде повдигнато обвинение.

 

Директорът на Областното пътно управление /ОПУ/ - инж. Румен Сачански отбеляза, че полученото заледяване по скоростната магистрала, тази сутрин, е причинено от това, че опесъчаването й е извършено в твърде ранен час – около 5.30 часа. Това е наложило почистващите машините да преминат повторно, за да бъде осигурено нормалното движение на автомобилите. „Ще предприемем мерки спрямо фирмата-изпълнител и няма да допуснем отново заледяване на пътни участъци” заяви Сачански.

 

Управителят на ВиК Иван Витанов съобщи, че през изминалите празнични дни, няма получени сигнали за проблеми по каналната и водопроводната мрежа. Отстраняването на авария, на ул. Кракра по време на фестивала, е било затруднено от големия брой паркирали автомобили. Витанов увери, че нивото и обема на язовирите в Пернишка област се следят и контролират непрекъснато и причини за тревога в това отношение няма.

 

От ЧЕЗ уведомиха, че силният вятър и валежите от мокър сняг са причинили множество проблеми по електропреносната мрежа. Екипите са реагирали своевременно. По-продължителна е била работата по възстановяването на електрозахранването, в селата Косача и Чуйпетлово, които са били без ток няколко часа. През идващата седмица се предвиждат планови прекъсвания на тока.Подробна информация за това е публикувана на страницата на ЧЕЗ.IMG 20150203 1004162