Намирате се в: Начало Новини Лиляна Павлова ще разяснява Програмата за саниране на среща организирана от областния управител
Лиляна Павлова ще разяснява Програмата за саниране на среща организирана от областния управител

Областна администрация Перник, организира среща за гражданите на територията на областта във връзка с Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Тя ще бъде проведена на 09.02.2015г. от 17:30ч. в гр. Перник, Зала „Панорама” като част от мащабната информационна кампания на Министерство на регионалното развитие и благоустройство (МРРБ).

 

На срещата ще присъства и Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството, Областният управител, Кметовете на общините и представители на администрациите, които ще участват в реализирането на Програмата. Очаква се присъствието и на домоуправителите на сградите, допустими по проекта, а именно всички многофамилни жилищни сгради, строени по индустриален способ – ЕПЖС (едропанелно жилищно строителство); ППП (пакетно повдигани плочи); ЕПК (едроплощен кофраж), пълзящ кофраж и разновидностите им, които са с минимум 36 самостоятелни обекти с жилищно предназначение.

 

Сгради с одобрени заявления за кандидатстване ще получат 100% безвъзмездна финансова помощ.

 

Финансиране ще бъде отпуснато за всички сгради, които са подали изискуемите документи и тези чиито отговарят на изискванията на Програмата до изчерпване на финансовия ресурс, което означава, че реда на подаване на заявлението ще е от съществено значение за отпускане на средства за съответната сграда.

 

Областна администрация Перник призовава домоуправителите да следят актуалната информация във връзка с Програмата и да имат готовност за изпълнение на действията съгласно указанията.

 

Пълна информация за Програмата, както и образци на документите, могат да бъдат получени от сайта на Министерството на регионалното развитие и благоустройството: http://www.mrrb.government.bg.

C 402d7cf8a70de9fa1bdab18eb32434171