Намирате се в: Начало Новини Изложба на Средищни училища в Областна администрация Перник
Изложба на Средищни училища в Областна администрация Перник

IMG 20150211 1350362Изложба на 14 Средищни училища от Област Перник бе открита днес в Областна администрация Перник. Под надслов „Средищните училища – средища на книгата”, тя е посветена на любовта на децата към хубавите книжки и уменията им да пресътворяват разказаните детски истории в картини.
Специален поздрав към всички бе отправен от детския духов оркестър от ОУ "Христо Смирненски", град Радомир, който изпълни "Ода на радостта". Учениците бяха приготвили също и музикално-литературна поздравителна програма. 
Областният управител Ирена Соколова специално приветства учителите и гостите, и поздрави учениците изработили творбите разположени в атриума на сградата на Областна администрация:
„Вашата инициатива е чудесна, защото ви отваря по-широко вратата към познанието и грамотността, а на вашите съученици и приятели подарявате изкушението да обикнат четенето и книгите. Сега вие вдъхвате нов живот,  на старите, макар и обичани детски книжки разпространявайки красотата на необятния свят, който те разкриват,”
На нас възрастните давате възможност да се върнем назад в детски години и си спомним за прочетените книги, които малко сме позабравили."  каза Соколова.
След като приключи изложението, колекцията от детски произведения заедно с любимите книги на децата ще бъдат изпратени на пострадало от наводненията средищно училище в град Мизия.