Намирате се в: Начало Новини Областният управител започва превантивни посещения на язовирите
Областният управител започва превантивни посещения на язовирите

На заседанието на Оперативната група за бързи реакции при зимни условия основен акцент на обсъждане бяха предстоящите посещения на язовирите в областта от Областния управител. На свиканата превантивна среща във връзка със състоянието на язовирите Ирена Соколова направи график за лични посещения на водоемите, с цел удостоверяване на заявеното състояние от ползвателите им.

 

Управителят на ВиК Иван Витанов съобщи, че не е имало сериозни аварии в каналната и водопроводната мрежа през изминалата седмица. Обемът на язовир Студена спада постепенно, притокът също, а разходът, на вода остава, нормален.

 

Директорът на Областна дирекция на МВР Славчо Станиславов заяви, че няма някакви тежки криминални прояви през изминалата седмица. Извършени са 2 грабежа, като извършителите са разкрити и задържани. Той уведоми за непрофесионален извършен палеж на автомобил. От началото на годината има започнати 4 досъдебни производства за такъв тип палежи, като повечето пострадали лица не са криминално проявени.

 

Ивайла Касърова, Директор на Регионална дирекция „Социално подпомагане” Перник не отбеляза промяна в социалния профил на града. Няма регистрирани нови бездомни хора.Тя заяви,че от вторник започва изплащането на помощите за месец януари.

 

Друга тема залегнала в разговорите бе превръщането на институциите в места с по-лесен достъп за граждани, тъй като бе констатирано, че има ключови регионални звена на места с труден достъп, каквото е Районно управление на МВР Трън. Обсъжда се предоставянето на свободните помещения на първия етаж на сградата, с договор за безвъзмездно управление на Областна дирекция на МВР Перник – за нуждите Районното управление, с което ще се осигури удобство за гражданите.

 

Емил Марков, Директор на Регионална Дирекция Пожарна безопасност и защита на населението /РДПЗН/ Перник отбеляза, че са реагирали на 34 сигнала. Регистрирани са дванадесет пожара с материални загуби, десет без материални загуби, един фалшив сигнал и един сигнал за разсипан живак.

 

Можете да видите и изтеглите листовката на РДПЗН за предотвратяване на риска и запазване на живота и имуществото на гражданите от тук.

IMG 20150219 1014172