Намирате се в: Начало Новини Областният управител прие документите за първите блокове, които ще бъдат санирани
Областният управител прие документите за първите блокове, които ще бъдат санирани

 

Областният управител на Перник Ирена Соколова прие документацията на първите сгради в област Перник, които ще бъдат санирани. Това са блокове №1, №2, №3, №4 намиращи се в град Брезник.

За близо 2 седмици бяха регистрирани сдружения на панелните блокове, който са събрали 100% съгласие от живущите в тях.

Четири е броя на сдруженията на собствениците подали заявления за одобрение по Национална програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради и сключили договор с кмета на Община Брезник. Блоковете са построени между 1980 г. и 1986 г. с общо 192 апартамента.

„Единственото затруднение, което забави процеса по предаване на пълния комплект документи от страна на сдруженията бе, че собствениците на апартаменти пребиваващи в чужбина трябваше да упълномощят лице, което да даде съгласието си за извършването на дейностите предвидени по Програмата.” сподели кметът на Брезник Васил Узунов.

Цялата документация е разгледана от Областният управител и е подадено заявление до Българската банка за развитие за осигуряване на безвъзмездното финансиране. Четирите блока от град Брезник вече фигурират в регистъра на сайта на Българска банка за развитие /ББР/.

В следващата седмица предстои подписването на тристранните договори между ББР, Областния управител на Перник и кмета на Община Брезник, предстои провеждането на обществени поръчки за възлагане на конструктивно и енергийно обследване, проектиране и изпълнение на строителството.

IMG 20150219 122834