Намирате се в: Начало Новини Tържествено отбелязване на Националния празник в Перник
Tържествено отбелязване на Националния празник в Перник

 

 

По традиция, отбелязването на националния празник 3 март в Перник, започна с тържествена церемония по издигане на българското знаме.

 Да почете 137-годишнина от Освобождението на България от турско робство пред Двореца на културата, присъства областният управител Ирена Соколова.

 В приветственото си слово тя отбеляза имената на повече от тридесет опълченци от селищата на областта, загинали за освобождението на Родината.

 „Днес ние не само почитаме жертвите. Днес си даваме сметка, че сме длъжни да работим за сбъдването на надеждите. За намирането на истински и достойни пътища, по които да вървим.

България има своя голям ден на Освобождението – 3-ти март. Нека не забравяме да защитаваме всекидневно свободата си – като дух и мисъл, като воля и дело, мъдрост и родолюбие!” каза още Соколова.

 В церемонията участваха и кметът на Перник Иван Иванов, народните представители  Вяра Церовска и Валентин Павлов, председателят на общински съвет Перник Милан Миланов, общински съветници, общественици, политици, стотици граждани и ученици.

 За празничната атмосфера на националния празник допринесоха опълченците от дружетво „Традиция”, облечени в автентични униформи, както и знамената и значките с трикольора на Република България, които младежи от областната администарция подариха на всички присъстващи на събитието.

 Програмата продължи с участието на духовия оркестър с диригент Трифон Трифонов, камерения смесен хор ”Иван Топалов” и ансамбъл „Граовска младост”.IMG 20150303 112320

IMG 20150303 110746