Намирате се в: Начало Новини Областният управител свиква онлайн Оперативната група при зимни условия
Областният управител свиква онлайн Оперативната група при зимни условия

На всеки четири часа Областният управител на Перник свиква онлайн за доклади и извънредна информация членовете на Оперативната група при зимни условия.
Ирена Соколова изиска препоръки и съвети от специалистите към гражданите на областта във връзка с обстановката.
От ЧЕЗ уведомиха, че обилния снеговалеж е причинил множество проблеми по електропреносната мрежа. Силният вятър затруднява възстановяването на електрозахранването в Драгичево, Бучино, квартал Църква, Расник и няколко села в община Брезник, които към момента са без ток. Непрекъснато работят дежурни екипи, които отстраняват повредите.
Поради липсата на ток помпени съоръжения на ВиК са спрели работа за няколко часа, но водоснабдяването не е прекъснато. ВиК отстранява повредите с постоянен авариен екип.

Румен Сачански – директор на Областното пътно управление /ОПУ/ увери, че няма затворени и непроходими пътища. Седемдесет почистващи съоръжения обслужват пътната мрежа. Машините са обезпечени с необходимия материал за нормалното извършване на работния процес. Има ограничение за преминаването на тежкотоварни автомобили по пътя Перник – Бабица, поради навявания, които затрудняват почистването. Допуска се евентуално затваряне на пътя при положение, че обилният снеговалеж и снегонавяванията продължат.
„Пътуващите граждани трябва да подсигурят автомобилите си с гориво, както и с вериги, които да използват при необходимост. Движението със зимни гуми е задължително. Нека гражданите предприемат пътувания само ако са абсолютно необходими"отбеляза Сачански.
Директорът на регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” Емил Марков, докладва че към 13ч. няма регистрирани сигнали за бедстващи хора и закъсали автомобили.
Областна администрация и териториалните структури, както и те помежду си  поддържат постоянен контакт и обменят информация за осигуряване на навременни реакции и контрол върху обстановката в областта.

На сайта на Областна администрация са публикувани спешните телефони за връзка със всички териториални структури, на които може да бъде получена информация относно зимната обстановка.