Намирате се в: Начало Новини Необезпокояваща е информацията от срещата на Оперативната група при зимни условия с Ирена Соколова
Необезпокояваща е информацията от срещата на Оперативната група при зимни условия с Ирена Соколова

По последни данни към 18 часа дадени от членовете на Оперативната група при зимни условия обстановката в областта остава непроменена.

Областните структури на Перник работят активно за отстраняването на проблеми възникнали от обилния снеговалеж и вятър.

Голяма част от авариите по електропреносната мрежа, причинени от обилния снеговалеж са отстранени. Заради паднали далекопроводи, електрозахранването в село Драгичево и село Бучино не е възстановено, но екипите на ЧЕЗ работят интензивно за отстраняването на проблема.

На спешните телефони на ВиК не са постъпили обаждания за прекъснатото водоснабдяване.

Пътнопочистващите съоръжения работят активно за поддържането на пътната мрежа в проходимо състояние. От Областното пътно управление уведомиха за паднали крайпътни клони и дървета в някои участъци, които не са предпоставка за затваряне на пътищата. В сила остава ограничението за преминаването на тежкотоварни автомобили по пътя Перник – Бабица. Поради навявания, с повишено внимание се осъществява движението и по пътищата към Червена могила, Долна диканя и Ковачевци.

" Следя обстановката поддържайки непрекъсната връзка със секретаря на Областния съвет по сигурност и с директорите на териториалните структури. Цялата пътнопочистваща техника е навън и работи непрестанно. Шест дежурни екипа на електроразпределителната компания отстраняват аварии. Екипите на ВиК са в готовност и на терен. От сутринта не са постъпвали сигнали за бедстващи хора на телефон 112. Изисквам регулярна информация за нивата на язовирите и реките. Към момента в Центъра за спешно медицинска помощ няма постъпили пациенти със счупвания или претърпели пътно транспортни произшествия. Ние с моят екип по сигурност следим обстановката динамично", заяви областният управител Ирена Соколова

Оперативната група ще продължи да поддържа постоянна връзка със всички институции, имащи отношение по решаване на проблеми свързани с настъпилата усложнена метеорологична обстановка.

Препоръки на секретаря на Областния съвет по сигурност Петко Петков:

"Необходимо е предприемането само на неотложно пътуване, като гражданите трябва да разполагат с предварителна информация за пътната обстановка от дестинацията, към която са се отправили. Задължително тръгвайте на път със заредени мобилни телефони.

Ако сте на пътя и не можете да продължите пътуването си, уведомете дежурните институции на телефони:

Тел. 112,

Дежурен в Оперативен център Перник – 076/608112,

Дежурен в Областен съвет по сигурност – 076/600101,

или свои близки, като има дадете точна информация за своето местоположение."

Актуална информация за усложнената обстановка в областта ще бъде публикувана на сайта на Областна администрация Перник на всеки четири часа и незабавно при необходимост.