Намирате се в: Начало Новини Зимната обстановка изисква повишено внимание
Зимната обстановка изисква повишено внимание

От подадената информация към 08 часа обстановката в Област Перник е следната:

През изминалата нощ няма постъпили обаждания на телефон 112, както и при дежурните в Оперативен център Перник и Областен съвет за сигурност.

Поради неспирните навявания е затворен за движение пътят Брезник – София през с. Бабица. Към момента дежурен екип от община Брезник осъществява проходимостта на пътя с. Станьовци – с. Ерул през с. Душинци. Той е затворен. Препоръчва се избирането на обиколни маршрути. Останалата пътна мрежа е проходима при зимни условия. Продължава изискването към шофьорите за шофиране с повишено внимание, с поставени зимни гуми на автомобила и осигурени вериги на разположение.

След отстраняването на повредите по електропреносната мрежа, не са регистрирани нови проблемни участъци или мащабни аварии. Подаден е единичен сигнал от Кладнишки манастир за спиране на електрозахранването. Екип отстранява аварията.Не са получени сигнали за прекъснато водоснабдяване.

"Обстановката в областта се нормализира, но е зимна и гражданите трябва да се придвижват с повишено внимание. Благодаря на екипа за добрата комуникация и навременната информация, която позволява предприемането на адекватни мерки за предотвратяването на усложнения в обстановката в област Перник", заяви Ирена Соколова.