Намирате се в: Начало Новини Областният управител откри изложба посветена на Париж
Областният управител откри изложба посветена на Париж

IMG 20150310 174230Областният управител откри изложба, на художника Валентин Топалов, посветена на Париж.

Експозицията от около 20 маслени творби, създадени по време на престоя на художника в града на изкуството "Сите дез арт" в Париж миналата година, е разположена в галерия „Кракра“. Картините изразяват личните впечатления на автора от досега му с града на изкуството и любовта.

 

„Темата на днешната изложба съдържа в себе си любимия градски пейзаж на много хора. Харесвам този художник, харесвам начина му на изразяване и начина по който той е почувствал Париж. Докоснал се веднъж до магията, сърцето на Валентин Топалов остава пленено за цял живот и творбите му пресъздават точно това усещане, което атмосферата на града е оставила в него. Невероятният подбор на цветовата гама създават усещането за пространственост и посетителите на изложбата могат да почувстват духа на града по незабравим начин” поздрави автора на картините Ирена Соколова.

През октомври миналата година изложбата е била представена в галерия "Париж" в София. Сега да се насладят на творбите имат възможност и любителите на изобразителното изкуство в Перник.