Намирате се в: Начало Новини Пътят за село Банкя, община Трън е затворен от свлачище
Пътят за село Банкя, община Трън е затворен от свлачище

 

„Свлачище на пътя за село Банкя, община Трън се активизира и затвори пътния участък”, съобщи областният управител Ирена Соколова.

Областният управител и кметът на Трън Станислава Алексиева са известени чрез системата за спешно оповестяване, по подаден сигнал от гражданин на тел.112.

Свлачището е затрупало пътя и към момента той е непроходим. Предприети са спешни мерки, като е съобщено на населението на селото да не напуска района и са поставени необходимите пътни знаци за затварянето на пътя. Патрул на Районно полицейско управление/РПУ/ Трън извършва постоянен обход до мястото до започването на разчистващите дейности по пътното платно.

Уведомени са също Министерството на регионалното развитие и благоустройството, клон на Геозащита Перник, Районна противопожарна служба Трън, началниците на РПУ и Гранична полиция, както и завеждащият филиала за Спешна медицинска помощ.

„Поради продължаващия процес на свличане на земни маси работата по разчистването на пътя ще започне в ранните часове на утрешния ден. Мобилизирана е техника и кметът на Трън е подсигурил фирма изпълнител” заяви Соколова.

При необходимост всички общински и областни структури са готови да окажат съдействие и помощ.