Намирате се в: Начало Новини Областна администрация представя изложба „Пролетна симфония от цветове”
Областна администрация представя изложба „Пролетна симфония от цветове”

 

Областна администрация Перник съвместно VIP GALLERY при Народно читалище "Нови хоризонти - 2009" град Перник представят изложба „Пролетна симфония от цветове”.

„Какъв по-подходящ начин да приветстваме пролетта, от този да отдадем заслуженото внимание на нейните цветове и багри? След дългата и изтощителна зима, която ни напомни за себе си през изминалите дни, е време да събудим съзнанието си и да дадем воля на пролетта вътре в нас.Насладете се на творческите интерпретации на добрите ни художници и се заредете с пролетно настроение” откри изложбата Ирена Соколова.

Експозицията включва двадесет и една картини на изявени пернишки художници, които работят в областта на живописта. Платната са аранжирани с оригинални италиански рамки. Автори на творбите са Венцислав Александров, Румен Тошев, Светлана Панайотова, Албена Истайкова и Мариела Ивайлова.

Картините са част от фонда на VIP GALLERY, специално подбрани от творческия екип, да внесат глътка свежест у всеки ценител на красотата и изкуството. Основен акцент е поставен върху пейзажа, защото пролетта е източник на вдъхновение и художникът е пресъздал своите творчески търсения по уникален начин.

Изложбата е аранжирана от 17 до 31 март в атриума на Областна администрация Перник.

IMG 20150317 160944

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG 20150317 155704

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG 20150317 155715

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG 20150317 161656