Намирате се в: Начало Новини Kонкурс за ученически творби
Kонкурс за ученически творби

url„Нищо не плаши човека така, както допирът с непознатото” - тази мисъл на Елиас Канети е мотото на конкурс за ученически творби, организиран под патронажа на областния управител на Русе – Стефко Бурджиев.

През 2015 отбелязваме 110 години от рождението на новелистта със световна популярност и български корени. Нобеловият лауреат по литература е роден в Русе и е символ на европейската модерност и свободния дух. По случай годишнината, Областна администрация Русе и Международно дружество „Елиас Канети” реализират богата културна, научна и образователна програма в рамките на 2015 – годината на Канети.

Едно от планираните събития е конкурс за художествена творба. В него могат да участват ученици от Vдо XII клас, като формата на участие може да бъде есе, разказ, стихотворение, импресия, рисунка. Срокът на представяне на творбите е 15 април на e-mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. или на хартиен носител на адрес: град Русе-7000, ул.. „Борисова”22, ПГИУ „Елиас Канети”.

„Чрез популяризирането на кампанията бих искала да насърча повече млади хора да се запознаят с личността и творчеството на Елиас Канети и така посланията му да допринесат за формирането на ценностната им система на свободни личности с европейски дух. Участник от област Перник, завоювал призово място в конкурса, ще получи и награда от областния управител на област Перник”, заяви Ирена Соколова.

Регламента за участие може да изтеглите от тук.