Намирате се в: Начало Новини Рамона Любомирова е новият областен управител
Рамона Любомирова е новият областен управител

Млади, красиви и отговорни ученички от Професионална гимназия по икономика заеха главните управляващи постове в Областна администрация Перник.

На Рамона Любомирова, завършваща тази година елитната гимназия, бе възложена задачата да управлява администрацията.

Нейните съученички Десислава Павлова и Дженифър Георгиева заеха позициите на заместник областните управители, Михаела Сълева на главния секретар, а Таня Янакиева и Мартина Василева на директорите ръководещи двете дирекции в държавната структура.

На организирана оперативка в началото на работния ден, момичетата се запознаха с ресорите на заместник областните управители, главния секретар, директорите на дирекции и координиращата функция на областния управител. Като част от опознавателния процес те посетиха всички експерти и проследиха тяхната работа. След като разпределиха задълженията си, младите дами заеха позициите си и активно участваха в работния процес. През интензивния ден те участваха в провеждането на множество срещи, изготвяха документи и имаха възможност да представят своите виждания за развитието на региона и участието на младите хора в обществения живот.

„За втора поредна година участвам в инициативата „Мениджър за един ден”, но за първи път заемам поста областен управител. Разбрах каква важна роля заема в управлението. С радост мога да отбележа, че служителите са един страхотен екип, който работи усилено и отговорно по въпросите и проблемите на гражданите” каза Рамона.

„Досега не съм имала възможност да посетя такава институция и да видя как тя функционира. За разлика от представите ми, работата тук е много динамична” сподели Десислава.

Момичетата единодушно заявиха, че желаят да останат в България и да продължат обучението си в родината си. Всяка има желание да се развива в различна сфера – Рамона е увлечена по хуманитарните науки, а Мартина иска да изучава хореография.

На финална среща, Ирена Соколова връчи на учениците сертификати с логото на инициативата и ги увери, че вратите на администрацията са отворени за тях и добрите им идеи.

 

IMG 20150325 171442

IMG 20150325 171104

IMG 20150325 171135

IMG 20150325 171155

IMG 20150325 171256

IMG 20150325 171220