Намирате се в: Начало Новини Областна администрация се включи в отбелязването на Световния ден на информираност за аутизма
Областна администрация се включи в отбелязването на Световния ден на информираност за аутизма

 

image-6df6826f17428e3f02ee94ff025ea4dd5fcfa416c967da2ca60e29e84a4bc391-V

 

Областна администрация Перник се включи в отбелязването на 2 април - Световния ден на информираност за аутизма. На всички служители и гости на администрацията бяха закачени сини лентички, в знак на съпричастност към каузата.

Такива лентички получиха и посетилите открития кабинет, разясняващ дейностите и услугите на Регионална дирекция по горите, организиран по повод „Седмицата на гората”.

За Областна администрация Перник подкрепата на тази инициатива е не само относно информираността на обществото със състоянието аутизъм, но и въпрос на съпричастост и сътрудничество с родителите и хората, подели инициативата за повишаване на способността за ранна диагностика на заболяването.

По целия свят днес прочути сгради ще бъдат осветени в синия цвят – символът на борбата с аутизма. Тази вечер и у нас обществени сгради, сред които и Президентството, ще бъдат осветени в синьо в знак на съпричастност.