Намирате се в: Начало Новини Три нови предложения обсъди на заседание Областната комисия по транспорт
Три нови предложения обсъди на заседание Областната комисия по транспорт

Три нови предложения обсъди на заседание Областната комисия по транспорт. На него присъстваха представители на шестте общини в област Перник, Браншови съюз за стопанска инициатива в транспорта, областен отдел на „Контролна дейност - ДАИ” и на Стопанска камара.

На заседанието бяха представени и дискутирани предложенията на община Перник, община Радомир и община Трън за промени в маршрутните разписания на съществуващи автобусни линии от Републиканската и Областната транспортни схеми.

Предложението на община Перник е маршрутът на вече съществуващата линия до Кладница, да бъде удължен с 4 километра, като се добави още една спирка до жилищния комплекс Делта хил по линията за превозване на пътници.

Подобно е предложеното удължаване до Студентски град, на маршрута Радомир – Перник и обратно, направено от община Радомир, с цел обезпечаване на пътуващите студенти от община Радомир.

Комисията излезе с проекторешения за удовлетворяване на заявените нужди на общините и актуализиране, и удължаване на маршрутните линии с промяна в разписанията, но след представяне и одобрение на необходимия по Наредба 2 набор от документи, споразумение за разпределението на транспортните квоти между общините и подписването на договор с фирма превозвач.

Членовете на комисията единодушно гласуваха и решението да бъдат преустановени курсове, които не се изпълняват поради липса на пътници, както и този по маршрута град Перник – село Лева река, минаващ през село Дивля. Решено бе и нерентабилните маршрутни линии да бъдат заменени с нови, които са в по-голяма полза на населението в областта.

Дискутирани бяха и актуални въпроси, свързани с подобряване и оптимизиране на транспортното обслужване в областта.

Срещата бе председателствана от областния управител на област Перник Ирена Соколова.

IMG 20150403 150813

IMG 20150403 150726