Намирате се в: Начало Новини Жители на Радомир посетиха изнесената приемна за граждани организирана от Областната управа
Жители на Радомир посетиха изнесената приемна за граждани организирана от Областната управа

Жителите на Радомир посетиха изнесената приемна за граждани организирана от Областната управа. Те имаха възможност да поставят своите въпроси и да споделят проблемите, пред които са изправени ежедневно.

Основна тема, която вълнува гражданите е Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради, начините за включване и сроковете за изпълнение на отделните етапи от нея. Експерт от областна администрация Перник ще се срещне с живущите от блока и ще им разясни по-подробно програмата и нейното значение.

Гражданинът Венцислав Евгениев постави и въпроса за зачестяващите кражби на агнета във връзка с наближаващите великденски празници, практика позната на Полицията и от минали години. Бяха обсъдени и предприети незабавни мерки с осигуряването на допълнително полицейско присъствие в районите около животновъдните ферми в областта.

Не на последно място бяха обсъдени въпроси отнасящи се до трудовата заетост на населението. На приемния ден присъстваха хора, които изявиха желанието си за добра и съответстваща на образованието им работа. Екипът на Областна администрация им предостави информация за актуалните Национални програми за заетост към Министерството на труда и социалната политика, както и тези за разкриване на работни места, на областно и общинско ниво.

Приемният ден на областния управител Ирена Соколова премина в присъствието на заместник областния управител Валентин Димитров и главния секретар Цветана Пиралкова.

IMG 20150403 110812

IMG 20150403 110835

IMG 20150403 115205