Намирате се в: Начало Новини Областните структури докладваха за обстановката в Перник и региона
Областните структури докладваха за обстановката в Перник и региона

По подадена информация от областните структури обстановката в Област Перник е следната:

Поради падналия снеговалеж няма електрозахранване в селата Арзан, Брусник, Видрица, Гос, Завала, Красава, Ярославци, Озърновци и Горна Секирна, намиращи се в Община Брезник. От ЧЕЗ увериха, че екипи работят по отстраняването на аварията и до края на деня електроподаването ще бъде възстановено.

Към момента няма регистрирани проблеми и аварии по каналната и водопроводната мрежа .

Директорът на Областно пътно управление /ОПУ/ – Перник уведоми, че е затруднено движението по пътищата:

село Душинци – село Ерул в община Брезник и община Трън;

село Рударци – село Кладница в община Перник.

Взети са мерки за почистване и на двата участъка от фирмите, които са извършвали поддръжката им през зимния период.

Магистрала „Люлин” е почистена и няма ограничения за движението по нея.

Екип на ОПУ Перник обработва активизирало се свлачище на кръговото движение след кв. Бела вода посока Перник-Радомир. Предстои да се изпратят машини за почистване и на постоянно действащото свлачище, което се активизира преди броени дни, намиращо се над местността „Арбанаси” посока Радомир-Перник.

Останалата пътна мрежа е проходима при зимни условия. Продължава изискването към шофьорите за шофиране с повишено внимание, с поставени зимни гуми на управляваните автомобили и осигурени вериги на разположение, които да бъдат използани при необходимост.

Водните обекти на територията на област Перник са под постоянен контрол и наблюдение. „Обемът на язовир Студена е 16 642 000 м3, отчетения воден приток е 3.5m3/s. Изпуска се контролирано с 2 m3/s ” съобщи Иван Витанов управител на ВиК Перник.

По данни подадени от заместник кмета на община Ковачевци Иво Симеонов, река Светля е с нормално водно ниво в долното си течение. Река Конска също е с нормално водно ниво при село Ярджиловци и град Батановци, съобщиха кметовете на двете населени места.