Намирате се в: Начало Новини Проведе се извънредно заседание на Оперативната група при зимни условия
Проведе се извънредно заседание на Оперативната група при зимни условия

На проведеното извънредно заседание на Оперативната група при зимни условия представителите на всички областни структури докладваха за състоянието на областта за периода 24.03-06.04.

От ЧЕЗ уведомиха, че няма новопостъпили сигнали и проблеми по електропреносната мрежа, след отстранените повреди заради падналия мокър сняг в селата Арзан, Брусник, Видрица, Гос, Завала, Красава, Ярославци, Озърновци, Горна и Долна Секирна, намиращи се в Община Брезник.

Пътищата на територията на област Перник са проходими, заяви директорът на Областно пътно управление/ОПУ/ - Перник Румен Сачански. Предприети са превантивни мерки относно недопускането на проблеми в движението от активизирали се свлачища.

Към момента има регистрирани няколко такива по пътищата - Земен – Блатешница – Байкал; на кръговото движение след кв. Бела вода посока Перник-Радомир; над местността „Арбанаси” посока Радомир-Перник; на пътя при напускане на град Брезник посока град Трън. Движението в тези райони трябва да се извършва с повишено внимание.

Свлачището затворило пътните ленти на магистрала „Люлин” посока Перник – София е обработено и движението в този участък е възстановено. Предприети са превантивни мерки за необразуването на ново свличане на земни маси, като е подобрено отводняването над свлачищния терен.

Състоянието на водните обекти на територията на областта продължава да е под постоянно наблюдение, следи се за контролираното им изпускане и за достатъчния свободен обем в тях. Язовир Студена се изпуска с 2 m3/s, за да бъде предотвратено драстичното повишаване на водното ниво на река Струма.

По данни подадени от д-р Симеонов, директор на Центъра за спешна медицинска помощ, броя на постъпилите спешни повиквания е 384. Няма регистрирано увеличение на грипните заболявания.

През изминалия период няма регистрирани тежки престъпление, съобщи директорът на ОД на МВР Перник Славчо Станиславов.

Спряно е движението в едното платно на пътя Перник – Радомир поради активирало се ново свлачище днес около 14:30 часа. МВР Перник създава организация за регулиране на пътния поток.

IMG 20150407 100849